Levenslange schorsing gevraagd voor Russische internationals Kokorin en Mamaev na nachtelijke agressie

Levenslange schorsing gevraagd voor Russische internationals Kokorin en Mamaev na nachtelijke agressie

Foto: REUTERS

De Russische Premier League (RPL) heeft woensdag een levenslange schorsing op Russisch grondgebied geëist voor internationals Alexander Kokorin (Zenit Sint-Petersburg) en Pavel Mamaev (Krasnodar). De twee vielen maandag in een café in Moskou een hoge functionaris van het Russisch ministerie van Handel aan.

Mamaev, een 30-jarige middenvelder en 15-voudig Russisch international, en Kokorin, een 27-jarige aanvaller en 48-voudig international, sloegen functionaris Denis Pak met een stoel op zijn gezicht. Dat viel te zien op bewakingsbeelden. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van Pak. Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

LEES OOK: Russische stervoetballer deelt rake klappen uit met stoel en riskeert zware (cel)straf: “Schokkerend gedrag!”

Zenit Sint-Petersburg en Krasnodar, dat in de Europa League de volgende tegenstander is van Standard op 25 oktober, lieten al weten dat de spelers op non-actief worden gezet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.