Foetus gevonden op straat in Essen

Foetus gevonden op straat in Essen

Foto: koen fasseur

Essen -

In Essen heeft een jonge voetgangster woensdagavond een lugubere vondst gedaan in de Beliestraat. Volgens de lokale politie van de zone Grens gaat het om een foetus van amper een tiental centimeter groot.

“Een wandelaarster met een hond trof woensdag rond 19.15 uur een kleine foetus aan onder een struik aan de kant van de weg”, vertelt Patrick De Smedt, woordvoerder van Politiezone Grens. “Het ging wel degelijk om een menselijke foetus.”

Het parket en mensen van het gerechtelijk laboratorium werden woensdagavond ter plaatse geroepen en stelden een perimeter in. “Nu moet verder onderzoek uitwijzen wat er exact gebeurd is. Of het hier gaat om een crimineel feit, staat dus nog niet vast.”

“De foetus was zo’n tien centimeter groot”, bevestigt Lentle Jespers van het Antwerpse parket. “Volgens de wetsdokter was hij tussen de dertien en vijftien weken oud. Onderzoek moet nu uitwijzen of er een strafbaar feit gepleegd is. Als de foetus ­levensvatbaar was, kunnen we te maken hebben met illegale vruchtafdrijving, en dat is strafbaar. Het kan ook om een miskraam gaan. Verder onderzoek moet duidelijkheid brengen.”

Foetus gevonden op straat in Essen
Foto: koen fasseur

Een buurtbewoonster die liever niet met naam in de krant komt, reageert aangedaan. “Iedereen uit de buurt is zwaar onder de indruk. Het is een verhaal dat elke moeder aangrijpt. Je zou denken dat als een zwangere vrouw iets voorheeft, die zou aanbellen bij een van onze huizen? We hebben er allemaal het gissen naar wat er juist gebeurd is. We hebben het er met elkaar over gehad en niemand heeft gezien hoe die foetus daar terechtgekomen is. Politieagenten zijn ons die vraag komen stellen, maar we hebben hen niet wijzer kunnen maken.”

14-jarige met hond

Het meisje met de hond dat de trieste vondst heeft gedaan, woont in de buurt. De tiener trof de foetus niet ver van haar eigen voordeur aan. “Ze is zo’n veertien jaar, denk ik. Op zo’n jonge leeftijd moet het indrukwekkend en moeilijk zijn. Ze heeft de verstandige beslissing gemaakt om meteen de buren te verwittigen. Die hebben de politie gewaarschuwd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees