Zware verkeersagressie: betonblok door raam gegooid, bestuurder gewond

Zware verkeersagressie: betonblok door raam gegooid, bestuurder gewond

Foto: BELGA

Gent -

De Gentse lokale politie heeft maandag twee mannen opgepakt na zware feiten van verkeersagressie. De twee trachten met een brandblusser een voorruit van een wagen in te slaan, maar dat mislukte. Nadien namen ze een betonblok en gooiden ze een zijraam in.

De feiten speelden zich maandagavond rond 23.45 uur af op de Wiedauwkaai. Een bestuurder van een Audi en een bestuurder van een Volvo kregen het met elkaar aan de stok naar aanleiding van het rijgedrag van de bestuurder van de Volvo.

Aan het kruispunt van de Buitenspiegel escaleerde de confrontatie. De bestuurder en de passagier van de Volvo stapten uit en belaagden de bestuurder van de Audi. Met een brandblusser probeerden ze de voorruit van de Audi in te gooien, maar dat mislukte. Daarop gooiden ze een zijruit in met de brandblusser, om vervolgens met een betonblok nog een zijraam in te gooien. De bestuurder van de

Audi, een 43-jarige man uit Gent, bleef in zijn wagen zitten en raakte lichtgewond door de glasscherven.

Twee twintigers aangehouden

Ter hoogte van Einde Were kon de politie de twee belagers intercepteren. De twee, een 28-jarige en een 25-jarige uit Gent werden opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, vernielingen van een voertuig en opzettelijke slagen en verwondingen.

Na verhoor besliste de onderzoeksrechter heeft beide heren aan te houden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees