Paardentrainer veroordeeld voor aanranding minderjarige meisjes

Paardentrainer veroordeeld voor aanranding minderjarige meisjes

De man geniet veel aanzien in de wereld, maar ging herhaaldelijk over de schreef. Foto: rr

Gent -

Een trainer van koerspaarden en jockeys uit Drongen is woensdag tot drie jaar cel veroordeeld voor aanranding van verscheidene minderjarige meisjes. De man won hun vertrouwen en beloofde hen paarden en een carrière, en ging daarna herhaaldelijk over de schreef.

De feiten vonden plaats in 2016 en 2017, onder meer op de privé renbaan van Freddy S. in Drongen. Verscheidene minderjarige meisjes kwamen er bij hem op de renbaan trainen en de paarden mee onderhouden, maar S. wist de grenzen van het toelaatbare te overschrijven. “Meneer benaderde zijn jonge slachtoffer op een totaal ongepaste seksuele wijze”, aldus de rechter.

De slachtoffers lieten hem in eerste instantie begaan, volgens betrokkenen uit schrik hun passie en paarden te verliezen. “Die meisjes lééfden voor de paarden en de sport, hun grote droom en passie”, klinkt het. “Hij beloofde hen altijd maar meer, maar er kwam niets van in huis. Alleen zijn vuile manieren.”

Nul respect voor slachtoffers

Volgens de rechtbank zijn de feiten bijzonder ernstig, mede omdat S. zijn fouten niet inziet. “Er bestaan geen twijfel over de schuld van de beklaagde”, aldus de rechter. “Er is zelfs een audio-opname waarin beklaagde een van zijn jonge slachtoffers benaderd, en zij er afwijzend op reageert.”

Toch hield de man ook in de rechtszaal vol dat hij niets misdaan heeft, iets wat de rechter allerminst wist te appreciëren. “De smalende houding naar de slachtoffers toe getuige van een totaal gebrek aan respect naar de slachtoffers toe.”

Geen contact meer met minderjarigen

S. geniet volgens ingewijden van veel aanzien in de wereld. “Zijn paarden wonnen grote wedstrijden, onder meer op de koersen in Oostende. Maar hij is een vuile vent”, klinkt het. De rechtbank veroordeelde hem tot drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Hij mag de komende tien jaar ook geen professioneel contact meer hebben met minderjarigen.

Aan de slachtoffers moet hij alles samen 7.500 euro schadevergoeding betalen. Een ander jong slachtoffer krijgt voorlopig 3.000 euro toegewezen. Een gerechtsdeskundige moet nu onderzoeken hoe ernstig de psychologische gevolgen zijn bij het meisje om de precieze schadevergoeding te kunnen begroten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees