Europees kampioen Victor Campenaerts verrast zijn boezemvriend op Hawaï voor Ironman

Jef Van Meirhaeghe (26) beleefde dinsdag de verrassing van zijn leven toen hij nietsvermoedend de vuilniszakken buiten zette aan zijn appartement op Hawaï. “Plots stond mijn makker Victor Campenaerts voor mijn neus. Ik kreeg kortsluiting in mijn hoofd”, beschrijft Van Meirhaeghe hoe hij de surprise van de bronzen medaille van het voorbije WK tijdrijden beleefde.

Van Meirhaeghe werd in 2014 nog Belgisch kam­pioen wielrennen bij de beloften en reed twee jaar als prof voor Topsport Vlaanderen-Baloise, maar schakelde twee jaar geleden over naar triatlon. ­Zaterdag doet hij een gooi naar de wereldtitel bij de recreanten tussen 25 en 29 jaar. “Ik reed met Victor bij de beloften van Lotto-Soudal en later bij Topsport Vlaanderen. We hebben twee jaar samengewoond. Ergens had ik een vermoeden dat hij misschien hier in Hawaï zou opduiken. Dat hij hier werkelijk staat, is een geweldige extra motivatie”, aldus Van Meirhaeghe.

“Dat Jef zich had geplaatst voor het WK Ironman was een perfect excuus voor mij om eens naar hier te komen. Wie wil er nu niet eens op verlof naar Hawa gaanï”, zegt Campenaerts, die van een welverdiende vakantie geniet nadat hij dit seizoen Belgisch en Europees kampioen tijdrijden werd en brons pakte op het WK tegen de klok. “Ik ben hier in de eerste plaats om de toerist uit te hangen, maar zaterdag ga ik Jef mee vooruit schreeuwen. Voor mij hoeft hij niet te winnen, als hij zijn best doet zijn we al content."

Campenaerts maakt over enkele weken kans om de Flandrien-trofee te winnen. Na zijn bronzen medaille op het WK tijdrijden werd zijn naam via een uitzonderlijke procedure toch nog toegevoegd aan de lijst met vijf genomineerden. "NIet onterecht, maar het streelde mijn ego wel."

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.