Rotterdam verwarmt huizen met waterstof

Rotterdam verwarmt huizen met waterstof

Foto: shutterstock

De Rotterdamse deelgemeente Rozenburg begint een proefproject om huizen te verwarmen met waterstof. Het is voor het eerst in Nederland dat er woningen worden verwarmd met waterstof.

De meeste huizen worden nu nog verwarmd met aardgas, maar daarbij komt het broeikasgas CO2 vrij. Dat is niet het geval bij de verbranding van waterstof en daarom denken deskundigen dat deze technologie kan helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot om de afgesproken klimaatdoelen te halen.

De netbeheerders willen daarom de komende jaren ervaring opdoen met het gebruik van waterstof. De proef in Rozenburg moet ook uitwijzen hoe bewoners deze andere manier van verwarmen ervaren, zo maakte Stedin, netbeheerder voor gas en elektriciteit in Zuid-Holland, donderdag bekend.

De waterstof wordt in Rozenburg geproduceerd uit groene stroom en via een apart gasnet getransporteerd naar de 25 appartementen die meedoen aan de proef. In het ketelhuis van het complex komen twee speciale ketels die geschikt zijn voor waterstof.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees