Beauty

Favoriete beautymerk van Kim Kardashian sluit plots alle winkels

Favoriete beautymerk van Kim Kardashian sluit plots alle winkels
Het Canadese beautybedrijf Deciem, vooral bekend dankzij het Ordinary-gamma waar Kim Kardashian fan van is, sluit plots alle winkels ter wereld. Dat maakte oprichter Brandon Truaxe bekend via Instagram. Volgens hem liggen criminele feiten aan de basis.

“Neem me alsjeblieft serieus,” zei hij. “Bijna iedereen bij Deciem is betrokken geweest bij grote criminele activiteiten, waaronder financiële misdaden en nog veel meer. Alles stopt hier”, zegt hij in een video op Instagram. De website is intussen ook volledig afgesloten - er is enkel een rood vlak te zien. Momenteel zijn alle winkels in Canada, Groot-Brittannië, De Verenigde Staten en Australië gesloten. Online - ook bij ons - kan je The Ordinary momenteel wel nog kopen, onder meer via webwinkel Asos.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE ABNORMAL BEAUTY COMPANY (@deciem) on

 

Wansmakelijke foto’s

Deze abrupte sluiting is een gevolg van een reeks verwarrende acties van het bedrijf in het voorjaar. Toen werden medewerkers publiekelijk op een onprofessionele manier ontslagen en werd concurrentie belachelijk gemaakt in productbeschrijvingen. Truaxe schreef de incidenten toe aan “het werk van hackers”. Maar de vreemde content bleef maar komen en ook de oprichter leek volledig te ontsporen. Op Instagram verschenen beelden van dode schapen en sluikstorten. De wansmakelijke foto’s en filmpjes waren een poging om aan te kondigen dat ze binnen Deciem nooit zullen testen op dieren en de afvalberg willen verkleinen door minder plastic te gaan gebruiken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our upcoming store on Fifth Avenue. Never disrespect a harmless human in need of care. ????

A post shared by THE ABNORMAL BEAUTY COMPANY (@deciem) on

Misnoegde fans

Verder liet Truaxe zich van zijn meest labiele kant zien en lachte hij met daklozen. Fans begonnen de pagina te ontvolgen en producten te verbranden om aan te tonen dat ze de aanpak van Truaxe maar niets vonden. Nu, in oktober, lijkt hij zelf een einde te maken aan de woelige periode online.

Deciem werd in 2013 opgericht. Sinds 2017 heeft de groep Estée Lauder aandelen in het bezit. In een verklaring aan de BBC zei dat laatste bedrijf dat het als investeerder geen zeggenschap heeft wat betreft de acties, sociale media en andere beslissingen van Deciem. “We zijn diep bezorgd over het materiaal dat op sociale media is verschenen”, klonk het.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees