Carpigiani zoekt jonge ijsbereiders voor kampioenschap op Horeca Expo

Carpigiani zoekt jonge ijsbereiders voor kampioenschap op Horeca Expo

Glenn Verhoeven met zijn popcornijs. Hij zoekt nog collega's. Foto: kma

Zandhoven - Carpigiani Ambachtelijk Benelux uit Zandhoven lanceert vroeger dan anders een nieuw Belgisch Kampioenschap Ijsbereiding. Op maandag 19 november maakt de Gelato Festival Challenge deel uit van Horeca Expo 2018 in Gent.

De winnaar en de nummer 2 mogen samen met de Belgisch en vice-kampioen van 2018 naar het Europees Kampioenschap in Italië in 2020. De competitie loopt over de hele wereld; van Rome tot Valencia en van Melbourne tot Dubai. The Next Generation, oftewel -30, wordt tevens bekroond en geheel nieuw is verder nog de Junior Gelato Festival Challenge die woensdag 21 november plaatsvindt. Deelnemers mogen zich nog inschrijven tot eind oktober.  

Dit jaar nog kroonde in februari Mathieu Eyckmans met zijn ‘gorgonzola-ijs’ (Oyya – Brugge) zich tot Belgisch Kampioen, gevolgd door de ‘zilveren’ Sylvester Schatteman (Gelateria Bazalia – Bazel). Zij zijn al verzekerd van een plekje tijdens de Europese finale van Gelato Festival World Masters in 2020. Welke twee ijsbereiders de Belgische delegatie vervolledigen, zal de wedstrijd tijdens Horeca Expo 2018 uitwijzen. Het wereldkampioenschap volgt overigens in 2021. 

Het kampioenschap gaat op 19 november verder weer op zoek naar ‘The Next Generation’, de categorie voor -30-jarigen. De winnaar mag volgend jaar met Glenn Verhoeven (Heidehoeveijs – Oostmalle), die in 2018 met het opmerkelijke ‘popcornijs’ won, naar het EK voor jongeren in Firenze. En ook de juniors krijgen dus een geheel eigen competitie tijdens Horeca Expo 2018.Het betreft hier de Belgische studenten van het 7e jaar patisserie. Opgelet: dit zijn dus geen professionelen. Woensdag 21 november kruisen zij de spatels met eenzelfde opdracht als de pro’s. Zij strijden om de titel van Junior Gelato Kampioen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio