Geen operatie nodig voor Gaviria na zware val in Ronde van Turkije

Geen operatie nodig voor Gaviria na zware val in Ronde van Turkije

Foto: Photo News

Herentals -

Quick-Step Floors heeft donderdag laten weten dat Fernando Gaviria na zijn sleutelbeenbreuk van dinsdag in de eerste etappe van de Ronde van Turkije niet geopereerd dient te worden. Dat bracht verder onderzoek in het AZ in Herentals aan het licht.

“Goed nieuws vanuit België: na verdere scans te hebben uitgevoerd werd het duidelijk dat Fernando Gaviria geen operatie moet ondergaan aan zijn gebroken sleutelbeen”, communiceerde Quick-Step op Twitter. “Hij zal de fiets de komende drie weken nog aan de kant moeten laten staan. Snel beterschap gewenst, Fernando.”

De 24-jarige Gaviria viel op vier kilometer van de aankomst in Konya zwaar. De Colombiaan reed de rit nog uit, maar in een lokaal ziekenhuis werd nadien een sleutelbeenbreuk geconstateerd. De Ronde van Turkije was de laatste rittenkoers voor Gaviria dit jaar. De sprintbom zag zijn seizoen zo enkele dagen eerder dan voorzien tot een einde komen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.