15-jarige Romane is één dagje baas van de MIVB en maakt al meteen een duidelijk statement

15-jarige Romane is één dagje baas van de MIVB en maakt al meteen een duidelijk statement

Romane stond een dag aan het hoofd van de MIVB. Foto: amg

Brussel -

De 15-jarige Romane heeft naar aanleiding van Wereldmeisjesdag voor een dag de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB geleid.

Naar aanleiding van Wereldmeisjesdag bundelen de MIVB en Plan International hun krachten tegen seksuele intimidatie in het Brusselse openbaar vervoer. De komende maanden werken jongerenactivisten van de ngo daaraan samen met de vervoersmaatschappij. Die samenwerking ging van start met een symbolische overname van de macht bij het bedrijf door Romane, een 15-jarige Brusselse jongerenactivist. MIVB-CEO Brieuc de Meeûs liet haar het uitvoerend comité leiden dat hij normaal voorzit. De Brusselse greep die kans om het te hebben over de strijd tegen seksuele intimidatie en de aanwerving van vrouwen.

Veiligheid

“In België wordt maar één openbare vervoersmaatschappij geleid door een vrouw. En vrouwen vind je maar weinig onder het personeel. Meer vrouwen in de sector is niet alleen een kwestie van gelijkheid, maar ook van veiligheid, vooral voor meisjes.” Dat vindt ook de CEO. “Vandaag mijn plaats afstaan aan Romane is een manier om het engagement van de MIVB te tonen voor meer gelijkheid”, legt Brieuc de Meeûs uit. “Wij versnellen de aanwerving van vrouwen nu al verscheidene jaren, al is het moeilijk, zeker voor bepaalde functies, om stereotypen te doorbreken. Deze actie versterkt onze zin nog om de zaken te versnellen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees