Kersvers coach Jess Thorup ziet AA Gent meteen winnen in Lokeren, Anderlecht klopt Willem II

Kersvers coach Jess Thorup ziet AA Gent meteen winnen in Lokeren, Anderlecht klopt Willem II

Foto: BELGA

Op de eerste officiële werkdag van Jess Thorup speelde AA Gent deze middag een oefenduel op bezoek bij Lokeren. En de Buffalo’s wonnen. Ook Anderlecht won zijn oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Willem II.

Een ideale gelegenheid voor Neto en Smith om wedstrijdritme op te doen, terwijl andere jongens zoals Coosemans, Souquet en Derijck ook nog eens aan de aftrap verschenen.

Na een rustig openingskwartier nam Gent de partij in handen en na een overtreding van Diaby op Limbombe mocht Neto van op de stip de score openen (0-1). Even later was het Andrijasevic die op een hoekschop van Limbombe staalhard binnenkopte(0-2). Meteen na de pauze lukte Jovanovic met een rake kopbal de aansluitingstreffer (1-2). Door de vele wissels zakte het niveau aanzienlijk maar Gent kon via een bedrijvige Dejaegere toch enkele leuke acties bij elkaar voetballen.

En Jess Thorup? De Deen observeerde in alle rust en noteerde ongetwijfeld al enkele aandachtspunten voor de komende dagen en weken.

Anderlecht klopt Willem II

Anderlecht - zonder internationals - won een oefenmatch van Willem II met 0-2. Goals van Gerkens en belofte El Kababri. Morioka moet opnieuw een scan laten nemen van zijn knie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.