Gerenoveerd olympisch zwembad krijgt symbolische doop kleine maand voor heropening

Weer (even) water in de Wezenberg

Foto: Kioni Papadopoulos

Antwerpen / Antwerpen 2018 -

Er staat weer water in de Wezenberg. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) begon donderdag eigenhandig met het vullen van het olympische zwembad. Al bleef het bij een straaltje, want de meer dan veertig jaar oude kuip is nog niet helemaal klaar.

Zwemliefhebbers moeten evenwel niet panikeren. De Wezenberg heropent zoals gepland op 5 november. Dan zal het olympisch zwembad een dik halfjaar gesloten geweest zijn voor renovatiewerken. Die waren nodig ook, want na meer dan 40 jaar intens gebruik vertoonde het bad slijtage. De afgelopen maanden pakte de stad samen met enkele partners de betonschade aan, het waterbehandelingssysteem, de luchtbehandeling, de kleedcabines, de inkomhal en het wedstrijdbad.

ATV

Graffiti

Het was in dat wedstrijdbad dat een fiere Antwerpse schepen van Sport Ludo Van Campenhout gisteren de waterkraan openzette. Voorzichtig weliswaar. Want vijf meter achter hem waren arbeiders nog steeds druk in de weer met de betegeling van de muren.

“Ik ben blij dat het zwembad binnenkort weer opengaat”, glunderde Van Campenhout. “Als schepen, maar ook als bezoeker. De Wezenberg is een populair zwembad. Je kunt niet geloven hoeveel mensen staan te trappelen om weer binnen te mogen.”

Blikvanger van de Wezenberg 2.0 is ongetwijfeld de muurschildering van het Antwerpse graffiticollectief Aerosol Kings. Die stelt een zwemster voor net na de kering tegen de muur. Het kostte één man twee weken de tijd om de tekening te maken.

Weer (even) water in de Wezenberg
Foto: Kioni Papadopoulos
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio