Bondscoach bevestigt vertrek van Thierry Henry, volgens L’Equipe wordt hij maandag voorgesteld in Monaco

Al een hele week verhit de toekomst van assistent-bondscoach Thierry Henry de gemoederen rond de Rode Duivels. Na de interland tegen Zwitserland bevestigde bondscoach Roberto Martinez het nieuws. Volgens het Franse L’Equipe wordt Henry maandag al voorgesteld bij AS Monaco als nieuwe hoofdcoach.

Vorig weekend werd hij in Engeland nadrukkelijk in verband gebracht met het hoofdtrainersschap van Aston Villa, maar de laatste dagen is het vooral Monaco dat achter hem aan zit. Sinds gisteren is trainer Leonardo Jardim daar ook officieel ontslagen. En dus kreeg bondscoach Roberto Martinez de vraag of Henry nog lang bij de Duivels zal blijven.

“Ik kan alvast garanderen dat hij naast mij op de bank zit tegen Zwitserland”, zegt bondscoach Roberto Mar­tinez. “Wat daarna? Vraag me dat daarna nog eens. Elke keer we samenkomen met de nationale ploeg is er wel een nieuw bericht rond Thierry Henry. Dat is nu niet anders. Ooit zal een of andere journalist weleens de jackpot binnen­rijven met zijn nieuws over Henry. Maar ik weet natuurlijk ook dat er een speciale band is tussen Thierry en Monaco (de eerste profclub als voetballer van Thierry Henry, nvdr.).”

Drie jaar

De Franse sportkrant L’Equipe pakte vrijdag uit met het nieuws dat Henry al een kleine week aan het onderhandelen is met Monaco. Zaterdag zou de Fransman de deal beklinken bij de club van Youri Tielemans en Nacer Chadli. Henry zou er een contract voor drie seizoenen ondertekenen en komende maandag al voorgesteld worden aan de pers.

Bondscoach bevestigt: “Vertrek was onvermijdelijk”

Roberto Martinez wil nog niet bevestigen dat Thierry Henry het schip verlaat om bij de krasselende Franse eersteklasser AS Monaco aan de slag te gaan.

“Ik weet niet of hij vertrekt, of niet”, vertelde de bondscoach vrijdagavond na de felbevochten 2-1 zege tegen de Zwitsers. “Al is het onvermijdelijk dat hij ooit zal vertrekken. Ik ben heel trots op wat hij deze ploeg heeft bijgebracht, hoe hij gewerkt heeft met de groep. Als het zaterdag gebeurt, vertrekt hij met onze zegen en onze steun. Als het zaterdag niet gebeurt, vertrekt hij over zes maanden of een jaar. Dat wisten we. Hij zal een fantastische trainer worden.”

Het is geen geheim dat Henry erg goed ligt bij de spelers. Na het laatste fluitsignaal volgden er dan ook al snel omhelzingen met de spelers, die afscheid leken te nemen. Over een mogelijke vervanger wil de bondscoach nog niet praten. “Daarvoor is het nog te vroeg, ik wil ook de wedstrijd tegen Zwitserland nog verteren. Maar ik kan wel zeggen dat deze groep verschillende dingen op verschillende tijdstippen nodig heeft. Nu zijn ze klaar om zo goed mogelijk te worden, dertig wedstrijden geleden was dat anders. Pas nu is het een Gouden generatie, de behoefte van de groep is dus anders.”

Met Graeme Jones vertrok al de vorige assistent van Martinez, technisch directeur Chris Van Puyvelde trekt dan weer naar China. Van de oorspronkelijk technische staf blijft dus niet veel meer over. “We mogen ook niet te veel afhangen van individuen, het is belangrijk de correcte structuren neer te zetten en daarin zitten we op het juiste pad. Nieuwe mensen kunnen dan weer nieuwe ideeën brengen en zo moeten we blijven groeien, zonder het verleden te vergeten”, eindigde de bondscoach.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0