Hans. Eerlijk is eerlijk

Hans. Eerlijk is eerlijk

Foto: GHL

Lochristi - Dag beste lezer, daar ben ik weer. Ja u schrikt zich een hoedje natuurlijk want normaal gezien laat ik u wat langer op uw honger zitten. Moet dat nou zo kort achtereen zucht weer een ander die mijn gezever al meer dan zat is. Ja, het moet, het is echt dringend want in mijn vorige column, waarvan het rumoer nog nagalmt, heb ik de verbetenheid van teevee 1 weerman Frank Deboosere om ons sprookjes te blijven vertellen aangekaart.

Wat er nu gebeurd is zal ik wellicht nooit kunnen achterhalen. Heeft hij mijn column ter harte genomen ik weet het niet maar Frank heeft zich herpakt. Slechts enkele dagen na het verschijnen van mijn overigens goedbedoelde schrijven blijkt Frank stiekem een hele resem tips opgesteld te hebben om de nakende temperatuurstijging enigszins aan banden te leggen. Bravo Frank.


Oké, het is wat schoorvoetend en kleinschalig. Binnen het eigen gezin laten we maar zeggen maar het is een begin. Ik kan dan ook enkel maar zeggen, merci Frank en sorry Frank. Maar ge hebt er ook zo lang mee gewacht Frank. In het geestige programma ‘De ideale wereld’ waarin een kritische noot niet van de lucht is en volgens mij ook van levensbelang is in een anders gortdroog medialandschap werd frank echter ten onrechte wat beschimpt. Maar daar doe ik nu eens niet aan mee.


Als puntje 18 zou ik nog kunnen toevoegen, bij wijze van illustratie, dat er nog wel enkele puntjes zijn waar we kunnen aan werken. Laten we bijvoorbeeld in de toekomst eens geen plastic pruiken en toeters of andere kunststof rommel aan schaffen bij n’emporte welk belangrijk sportevenement dan ook. Gewoon drie vegen schmink op uw bakkes volstaan doorgaans even goed om uw vaderlandsliefde aan de natie te tonen en geven achteraf ook beduidend minder troep.


Net als Frank wil ik mijn betoog graag eindigen dat ik ook niet perfect ben natuurlijk en dat er ook binnen mijn eigen miserabele bestaan nog een hoop werk aan de winkel is. Ik groet u bij deze allen hartelijk en wens u prettige verkiezingen toe komende zondag.


Hans

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio