Leko reageert voor het eerst sinds schandaal losbarstte: “Ik ga bewijzen dat ik dit niet verdiend heb”

Ivan Leko stond vrijdagochtend voor het eerst weer op het trainingsveld sinds hij werd meegenomen door de politie in het voetbalschandaal. De Kroaat leidde na twee dagen afwezigheid opnieuw de training bij de regerende landskampioen. “Ik ga dag na dag bewijzen dat ik dit niet verdiend heb”, zei hij achteraf aan onze man ter plekke.

“Met een zuivere naam en opgeheven hoofd rondlopen is nu het belangrijkste voor mij”, aldus Leko nadat hij meer dan vierentwintig uur in hechtenis spendeerde. “Imagoschade? Ik zat twee dagen opgesloten en heb geen idee van hoe groot de hetze rond mijn persoon was. Als ik opnieuw van nul moet beginnen, is dat zo. Samen met mijn wilskracht en de steun die ik kreeg van de club, familie, vrienden en supporters voel ik me extra verplicht om nog beter en sterker te worden. Dag na dag ga ik bewijzen dat ik dit niet verdiend heb.”

Op training daagden een groot aantal Club Brugge-fans op om de Kroaat een hart onder de riem te steken. Het deed de Kroaat zichtbaar deugd. De spelers trainden al lachend en dollend, ook aan Leko zelf viel weinig te zien dat hij twee hectische dagen achter de rug heeft. Hij coachte en riep als vanouds.

De Kroatische trainer van Club Brugge wordt door het federale parket in verdenking gesteld van het witwassen van geld. Volgens de club handelde Leko te goeder trouw en dateren de feiten al van enkele jaren geleden.

LEES OOK.Club Brugge had open gesprek met Ivan Leko, die coach blijft: “Vrijdag staat hij opnieuw op trainingsveld”

LEES OOK.Nieuwe klap voor Leko: weer ex-makelaar Club Brugge-trainer aangehouden

LEES OOK. Wie is wie? De mannen die het Belgische voetbal op zijn grondvesten doen daveren

Leko reageert voor het eerst sinds schandaal losbarstte: “Ik ga bewijzen dat ik dit niet verdiend heb”
Fans hebben zelfs een Kroatische vlag bij om Leko te steunen. Foto: jve
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.