Beslissing over verdere aanhouding van 54-jarige man in cold case uitgesteld

Beslissing over verdere aanhouding van 54-jarige man in cold case uitgesteld

Foto: vtmnieuws

Deurne / Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag nog geen beslissing genomen over de verdere aanhouding van Stephaan D.L., de 54-jarige man uit Deurne die verdacht wordt van de moord op Ariane Mazijn (30) in 1992. De verdediging kreeg uitstel tot 22 oktober om het lijvige dossier verder te kunnen bestuderen.

Stephaan D.L. werd eerder deze week opgepakt. DNA dat in 1992 werd aangetroffen op het lichaam van het slachtoffer matchte in 2017 met een DNA-spoor van Stephaan D.L. dat in de databank van veroordeelden was opgenomen. Hij had zijn DNA moeten afstaan na een veroordeling tot zes maanden cel met uitstel voor een poging tot diefstal.

LEES OOK. Moord op Ariane (30) was 26 jaar lang mysterie, maar nu lijkt een van de grootste cold cases toch opgelost

De vijftiger is ruitenwasser en werkte ook in het appartementsgebouw van Ariane Mazijn. Hij zou seksueel contact met haar hebben gehad, maar ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Haar levenloze lichaam werd op 17 juni 1992 door haar vriend aangetroffen in een studio aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Ze werd gewurgd met een snoer en had ook verschillende snij- en steekwonden. Het DNA van de verdachte zou naar verluidt op het snoer zijn aangetroffen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees