Beverse partij plaatst foto van verkeerde Beveren op folder

Beverse partij plaatst foto van verkeerde Beveren op folder
Beveren-Waas / Roeselare -

De nieuwe partij NGB uit het Oost-Vlaamse Beveren heeft een verkiezingsfolder verspreid met een foto van de kerk van het West-Vlaamse Beveren. “Een spijtige vergissing”, zegt lijsttrekker Nico Lauwaert. “Er was haast mee gemoeid en we hebben die folder tussen 2 en 3 ‘s nachts gemaakt.” De flyer werd verdeeld op 4.100 exemplaren.

Bij de verkiezingen in Beveren komen zondag twee nieuwe partijen op: Beveren2020 en Nieuw Groot Beveren (NGB). Die laatste is verreweg het meest aanwezig in het straatbeeld, met aanhangwagens, affiches en folders. “In de laatste week voor de verkiezingen wilden we nog een extra duwtje geven, met een aparte folder voor de acht deelgemeenten”, zegt Nico Lauwaert. “Op de voorkant wilden we voor elke deelgemeente een herkenbaar gebouw en daar is het fout gelopen. Voor Melsele hebben we per ongeluk de kerk van Beveren, de deelgemeente van Roeselare, gebruikt.”

Ook met de folder voor deelgemeente Beveren werd een fout gemaakt. Daarop prijkt een foto van het kasteel Hof ter Saksen, dat eigenlijk in deelgemeente Haasdonk ligt. Lauwaert benadrukt dat het programma voor zijn partij belangrijker is dan de beeldvorming. “Bovendien ken ik elk monument van onze gemeente niet uit het hoofd”, zegt de fietsenmaker.

NGB hoopt zondag tussen 5 en 10 procent van de stemmen te halen. “Het is echt onze bedoeling om mee te besturen, met een van de grotere partijen”, aldus Lauwaert. “Ik heb goede hoop dat het lukt, we krijgen positieve signalen als we met de inwoners praten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees