Belgen tonen zich, Kazach Lutsenko pakt dubbelslag in koninginnenrit Ronde van Turkije

Belgen tonen zich, Kazach Lutsenko pakt dubbelslag in koninginnenrit Ronde van Turkije

Alexey Lutsenko heeft de koninginnenrit in de Ronde van Turkije gewonnen. In Selçuk spurtte hij op de slotklim sneller dan Ulissi en Prades. De Kazachs kampioen pakt ook de leiderstrui over en neemt een optie op de eindzege.

Twee Belgen kleurden mee de koninginnenrit van deze Ronde van Turkije. Iljo Keisse en ex-Belgisch kampioen Preben Van Hecke misten nochtans eerst de vroege vlucht van vijf. Maar na een klim van eerste categorie maakten onze landgenoten samen met de Bulgaar Mihailov de brug naar de kopgroep. Op de voorlaatste beklimming van de dag spatte die uitgebreidde kopgroep helemaal uit elkaar. Bole en Rubio werden als laatste koplopers opgeraapt door het peloton op zes kilometer van de finish.

Die lag op de slotklim van tweede categorie naar Selçuk. Daar toonde Louis Vervaeke zich op drie kilometer van het einde, maar hij kon niet weggeraken. Een spurt met een beperkte kransje favorieten zou beslissen over de dagzege en de nieuwe leider. Diego Ulissi leek op weg om net als vorig jaar de koninginnenrit op zijn naam te schrijven, maar in de laatste honderd meter werd de Italiaan nog geremonteerd door Alexey Lutsenko. De Kazachs kampioen pakt naast de dagzege ook de leiderstrui over.

Quick Step moet zo nog steeds op zoek naar zijn 71ste seizoenszege, waarmee ze het zegerecord van Mapei in 2000 zouden evenaren. De Brit James Knox deed mee voor de ritzege, maar de neoprof miste in de laatste meters extra power en werd vierde.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.