"Geen list en bedrog, maar eerlijke planten"

TUINDAGEN. Eerste dag van zomerse herfsteditie ontvangt 5.300 bezoekers

Nee, de slogan over die eerlijke planten komt niet van ons, maar van een creatieve standhouder. En er zijn er veel, heel veel bij deze editie van de Tuindagen. Meer Reynaertafbeeldingen dan er verhalen zijn, merkten we vandaag tijdens onze tocht door het Park van Beervelde. De verwachtingen worden daarmee ruim ingelost, want het mooie literaire thema geeft de "Hofdagen" dit jaar een extra dimensie. Lut Laureys was onze vos-watcher op dag één, die afklokte op ruim vijfduizend toeschouwers. Uiteraard geen recordcijfer, maar het was dan ook geen brugdag zoals in mei dit jaar.

Reynaert, Hermeline en Koning Nobel waren er natuurlijk in de vorm van onze eigenste reuzen, maar dat was nog maar een begin. Aan het "Huis van Reynaert" werd de laatste hand gelegd door Sophie Mingels en Jasmien Mees van de cultuurdienst van Lochristi, die morgen zaterdag zijn hoogdag beleeft met de afsluiting van het Reynaertjaar. U leest en ziet het hier morgen uitgebreid. Samen met het prachtige gelegenheidsgedicht van Oost-Vlaams plattelandsdichter Paul Demets. De damesjury deed op de eerste dag zijn halfjaarlijkse wandel, en strooide kwistig in het rond met gouden onderscheidingen. Terecht.

Morgen krijgt u het tweede deel van de standen te zien, samen met een blik in de witte villa, waar behalve de stand van Valérie Lavault ook de tweede "show garden" te bewonderen valt. Loopt u morgen of overmorgen nog langs? Vergeet uw hoofd dan niet door het luik te steken, en de Reynaertpose van de affiche na te doen. Met hoed en liefst snoeimes in de hand. Graaf Renaud gaf vandaag de nodige instructies aan de bezoekers hoe het eigenlijk moest. Een man van details, en dat leer je hem op zijn 70ste wellicht niet meer af. 

Tuindagen in het Park van Beervelde, ook zaterdag 13 en zondag 14 oktober van 10 uur tot 18 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio