In deze B&B kan je baantjes trekken in de woonkamer

Annelies Houwen en Bart Ysebaert bij de blikvanger van de Biga Hoeve: het zwembad van 13 bij 5 meter, middenin de woonkamer. “Een unieke belevenis.” Foto: dji

Kortemark -

Koffie-experte Annelies Houwen (40) en ondernemer Bart Ysebaert (49) hebben een exclusieve B&B geopend. De Biga Hoeve in Kortemark is privé te reserveren voor maximaal zes personen. Blikvanger is het zwembad van 13 bij 5 meter, middenin de woonkamer.

Biga staat voor Bart, Ian, Gillian en Annelies, een verwijzing naar de voornamen van het hele gezin. De hoeve in de Amersveldestraat in Kortemark werd recent aangekocht en volledig omgebouwd van leegstaand gebouw tot luxe gastenverblijf.

“Toen we het domein kochten, was de hoeve niet in gebruik. We hebben hard gewerkt om het om te vormen tot wat het vandaag is”, vertelt Annelies. Het resultaat mag gezien zijn. De hoeve ligt op een domein van 12.000 vierkante meter, en bestaat uit een overdekte en verwarmde tuinkamer van zestig vierkante meter, een terras en tuin met natuurlijke vijver, twee landelijk ingerichte kamers, een mezzanine met mogelijkheid tot extra slaapplaats voor twee personen, en een woonkamer met smart-tv met internet en Netflix én een zwembad van dertien meter bij vijf. “Je kan dus zwemmen in de leefruimte. Een unieke belevenis”, zegt Annelies.

Sergio Herman en Roger Van Damme

Maar de Biga Hoeve biedt nog meer mogelijkheden. Annelies is zaakvoerster van Private Label Coffee, een concept waarmee ze exclusieve koffie aan sterrenchefs als Sergio Herman en Roger Van Damme levert. “We maken koffieblends op maat die horecazaken, slagerijen, bakkerijen, en bedrijven, onder hun eigen naam en label kunnen aanwenden”, zegt Annelies.

Private Label Coffee is een onderdeel van A Big Concept, het bedrijf dat Annelies samen met haar man Bart Ysebaert heeft opgericht. Daaronder valt ook Biga Coffee, dat Annelies in 2017 lanceerde. “Met deze koffie treden we wel naar buiten als merknaam en richten we ons op particulieren en straks ook groothandels”, zegt Annelies.

Met koffiebeleving

Wie de Biga Hoeve reserveert, kan er dus ook een koffiebeleving bij krijgen. “We kunnen een introductie geven in de koffiewereld, van groene boon tot het heerlijke kopje in je koffietas. De gasten kunnen verschillende koffies degusteren en ervaren welke verschillen je hebt in koffiebonen. Uiteraard is dit facultatief. Je kan bij ons ook reserveren om even totaal tot rust te komen, zonder mensen om je heen, stilte met een goede kop koffie zittend op de bank aan onze vijver en genietend van het uitzicht”, aldus nog Annelies. De Biga Hoeve huur je telkens volledig privé. Prijzen en arrangementen vind je op www.bigahoeve.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio