Nieuw restaurant is geen Amadeus... maar het lijkt er wel sterk op

Nieuw restaurant is geen Amadeus... maar het lijkt er wel sterk op

Johnny Roels werkte vijftien jaar in de ribbetjesketen Amadeus. “Ik hield van het interieur.” Foto: eva

Zwevegem -

Met de horecazaak Johnny Fox heeft Zwevegem nu ook een ribbetjesrestaurant. Er zijn gelijkenissen met de restaurantketen Amadeus waar zaakvoerder Johnny Roels vijftien jaar werkzaam was. “Maar ik heb het concept kwalitatief geüpgraded.”

De 37-jarige Johnny Roels, die afkomstig is uit Sint-Niklaas, kocht vijf jaar geleden het oud-gemeentehuis in de Avelgemstraat. “Ik was op zoek naar een woning, maar ik wilde een gebouw kopen met echt karakter. Dat heeft mij tot in Zwevegem gebracht. Dit pand is meer dan een anderhalve eeuw oud en deed al voor heel wat dienst.”

Roels richtte eerst eigenhandig de bovenverdieping in tot een appartement voor zichzelf en nu heeft hij de benedenverdieping ingericht tot een restaurant. “Ik heb lang nagedacht wat ik met het gelijkvloers zou doen. Uiteindelijk was een ribbetjesrestaurant de meest logische keuze. Ik heb vijftien jaar gewerkt voor Amadeus en ik blijf dus doen wat ik al ken”, zegt Johnny Roels die als student begon te werken als ober bij Amadeus.

Rood-witte tafellakens

“Ik ben daar bewust gaan solliciteren omdat ik zoveel van het interieur hield. Voor ik er werkzaam was, had ik nog nooit ribbetjes gegeten, maar sindsdien ben ik er echt aan verkocht. Het is een gerecht waar enorm veel mensen van houden.”

Johnny groeide al snel door als manager en was lang verantwoordelijk voor de Little Amadeus rechtover de Vooruit in Gent. “Ik heb er altijd graag gewerkt. Maar het was tijd om mijn eigen baas te worden en te starten met mijn eigen Amadeus.”

Het ribbetjesrestaurant van Johnny heeft veel gelijkenissen met de restaurantketen. Zo zijn er de typische geruite rood-witte tafellakens. Ook in het interieur komt veel terug. “Zo'n interieur maakt het ook zo gezellig en past heel goed bij het product van ribbetjes. En ja ook is het à volonté en we serveren ook de bekende aardappel met lookboter.”

Sergio Herman

Maar in zijn horecazaak legt Johnny meer de nadruk op restaurant. “Ik heb het concept kwalitatief geüpgraded, zowel qua inrichting als aanbod. Ik wilde af van het ketengevoel. Mijn restaurant is kleinschaliger en dus kunnen we ook meer kwaliteit en meer keuze aanbieden. Zo is er niet één maar drie sauzen. Ik heb die sauzen gemaakt samen met iemand die in een sterrenzaak werkt en vaak ook met Sergio Herman. De menukaart is ook veel uitgebreider, we hebben alle grillgerechten en ook visgerechten zoals zalm en gamba. Op de drankkaart staat er bijvoorbeeld ook vers fruitsap en we hebben heel veel streekbieren, zoals Omer.”

Johnny wil dat zijn zaak ook een ontmoetingsplaats is. “Een paar keer per jaar wil ik iets speciaals doen en iets teruggeven aan de inwoners van Zwevegem. Daarom gaan we ook eens een optreden of een themafeest organiseren.”

Er zijn zeventig plaatsen. Volgend jaar komt er nog een terras met 25 plaatsen.

Het restaurant is op vrijdag en zaterdag open van 18 tot 23 uur. Op zondag van 12 uur tot 14.30 uur en van 18 uur tot 22 uur. Maandag tot donderdag van 18 tot 22 uur. Meer info www.johnnyfox.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio