Amazon-baas verliest in één dag meer dan 9 miljard dollar

Amazon-baas verliest in één dag meer dan 9 miljard dollar

Foto: AFP

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, heeft er een paar moeilijke dagen op zitten. De rijkste man ter wereld verloor woensdag in amper één dag tijd meer dan 9 miljard dollar.

De voorbije week gingen de Amerikaanse aandelenbeurzen stevig in het rood op Wall Street. En dat was ook het geval voor de tech-aandelen. Amazon, bijvoorbeeld, verloor woensdag 6,15%.

De eerste negen maanden van het jaar ging het nochtans goed voor Amazon. Toen ging het aandeel bijna voortdurend in stijgende lijn. Dat leverde Bezos stevige winst op. Maar sinds begin oktober is het aandeel al meer dan 13% van zijn waarde verloren.

Volgens The Forbes 400, de jaarlijkse lijst van de 400 rijkste Amerikanen, heeft Jeff Bezos een vermogen van rond de 160 miljard dollar. Dat hij nu meer dan 9 miljard dollar zag verdampen, zal hij dus amper voelen.

Ook andere tech-miljardairs deelden in de klappen. Sergey Brin en Larry Page, oprichters van Google, verloren woensdag samen 4,3 miljard dollar aan beurswaarde. Facebookbaas Mark Zuckerberg zag zijn fortuin met 2,4 miljard dollar slinken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees