Truckchauffeur bevangen door product in eigen lading

Truckchauffeur bevangen door product in eigen lading
Ruiselede -

Een trucker van een Luxemburgse firma werd vrijdagmorgen naar het ziekenhuis gebracht nadat hij bevangen was door een giftig product in Ruiselede.

De man was gisteren aan de kant gezet door de politie omdat zijn aanhangwagen met weidepalen slecht geladen was. Bij een takelaar in Ruiselede zou de lading vandaag herschikt worden. De man bracht de nacht door in zijn cabine, maar bleek ‘s morgens ziek. Zijn ogen en longen waren geïrriteerd waarna een medewerkster van het takelbedrijf hem naar de spoeddienst overbracht.

Omdat er een indringende geur rond de lading hing, kwam de brandweer ter plaatse. Die stelde meteen een veiligheidszone in van 100 meter. Boosdoener bleek het product te zijn waarmee de weidepalen behandeld waren. Dat was pas de dag van het vertrek op de palen gespoten waardoor er nog dampen vrijkwamen.

Een medewerker van het takelbedrijf kreeg een speciaal pak en perslucht om de lading met een verreiker te herschikken. De interventie sleepte lange tijd aan, maar omliggende bedrijven op de industriezone ondervonden geen hinder.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees