Brusselse politie controleerde tussen juli en september snelheid van 8 miljoen wagens

Brusselse politie controleerde tussen juli en september snelheid van 8 miljoen wagens

Foto: BELGA

Brussel -

In juli, augustus en september heeft de Brusselse lokale politie de snelheid gecontroleerd van bijna 8 miljoen voertuigen, 7.890.129 om precies te zijn. Daarvan reden 10.700 bestuurders te snel, 66 reden door een rood licht en 14 reden zowel te snel als door een rood licht. Dat meldt de Brusselse politie.

Het snelheidsrecord staat op naam van een Mercedes die in de nacht van 23 juli op de Louizalaan geflitst werd aan 204 km/u, maar liefst vier maal de toegelaten snelheid van 50 km/u. Op de Leon Monnoyerkaai haalde een motorrijder dan weer 144 km/u.

In datzelfde derde trimester controleerde de politie ook 261 bromfietsen, waarvan er 72 aangepast bleken om sneller te kunnen rijden dan voorzien voor hun klasse. Elf bromfietsbestuurders bleken bovendien niet over het vereiste rijbewijs te beschikken.

Afgelopen maandag 10 oktober hield de Brusselse politie een nieuwe snelheidscontrole, op de Dennenboslaan, waarbij 2.127 voertuigen gecontroleerd werden. De helft daarvan bleek sneller te rijden dan de toegelaten 50 km/u en de snelste bleek een Fiat 500 die aan 108 km/u voorbijzoefde. De bestuurder bleek bovendien zijn rijbewijs niet bij te hebben.

Veertien bestuurders zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden en de politie stelde in totaal 132 processen-verbaal op. Twee buitenlandse bestuurders moesten hun boete meteen betalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees