Fietsende broers Jonas (16) en Jelle in de gracht gereden, tractorbestuurder stopt niet: “Vanaf maandag gaan ze met de bus naar school”

Fietsende broers Jonas (16) en Jelle in de gracht gereden, tractorbestuurder stopt niet: “Vanaf maandag gaan ze met de bus naar school”

Jonas (in het gips) en Jelle gaan vanaf maandag dan maar met de bus naar school in Izegem. Foto: tvw

Pittem -

Broers Jelle en Jonas Puype werden donderdagmiddag na school op hun fiets aangereden door een tractor. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. De twee konden door hun verwondingen vrijdag niet naar school.

Jonas (16) en Jelle (15) Puype fietsten donderdag na de lessen in het VTI in Izegem naar huis toen het op de grens van Meulebeke met Pittem verkeerd liep. “Terwijl onze zonen langs de drukke Brugsesteenweg fietsten, week een tractor uit. In een poging om niet in aanraking te komen met de tractor reed Jonas tegen zijn broer. Samen belandden ze in de gracht naast de weg”, vertelt mama Tiara Olivier.

Een wielertoerist hield onmiddellijk halt om de jongens te helpen. Vooral Jonas bleek vrij ernstig gewond te zijn. Zijn schouder zit momenteel in het gips. Broer Jelle liep verwondingen aan zijn enkel en enkele schaafwonden op.

Camera’s

De chauffeur van de tractor stopte niet. Dat veroorzaakt veel onbegrip bij de ouders van de broers. “De tractor kwam van achter onze zonen gereden. De chauffeur heeft hen dus zeker gezien. Dat de chauffeur misschien moest uitwijken, voor een tegenligger kunnen we best begrijpen, maar dat hij niet stopte na het ongeval is voor ons totaal onaanvaardbaar.”

De ouders stapten vrijdag naar de politie en hopen dat de chauffeur toch gevonden wordt. “In de omgeving van het voorval staan camera's. We hopen dat die iets opleveren.” Mama Tiara deed vrijdag ook een oproep via Facebook om getuigen te vinden.

Voor Jonas was het al het tweede ongeval in een week. Enkele dagen eerder werd hij al aangereden door een auto. “We hebben onmiddellijk een ingrijpende maatregel genomen. Vanaf maandag gaan Jelle en Jonas met de bus naar school. Op die manier moeten ze niet meer langs die drukke wegen naar school fietsen”, zegt mama Tiara.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees