Roberto Martinez zet Dries Mertens in de kijker: “Hij speelde zijn beste interland onder mijn bewind”

Bondscoach Roberto Martinez was een tevreden coach na de moeizame 2-1-zege tegen Zwitserland. De Spanjaard had uiteraard lof voor Romelu Lukaku maar blies, tegen zijn gewoonte in, de loftrompet over één speler: Dries Mertens.

‘Devil of the Match’ was Romelu Lukaku, die beide treffers voor zijn rekening nam. Zijn 44e en 45e treffer voor de nationale elf, nummers vier en vijf in de voorbije drie wedstrijden met de Duivels, de negende van het seizoen in totaal. “Romelu is een sensationele doelpuntenmaker. Zijn statistieken zijn die van een van de beste spitsen in de wereld.”

“Lukaku een legende?”, herhaalde de bondscoach de vraag. “Dat moeten jullie bepalen. Maar hij scoort als een trein. Ik wil even ook Dries Mertens in de kijker zetten. Hij speelde zijn beste interland onder mijn bewind. Hij verdient veel lof. Hij was overal en was de bezieler van deze zege tegen een moeilijke ploeg.”

De bondscoach had ook lof voor de Zwitsers. “Een heel goed team maar we lieten ze in de eerste helft te veel in hun spel komen. We speelden onder ons niveau. Dat had niets te maken met wat het Belgisch voetbal de jongste dagen meemaakte. Dat heeft onze prestatie niet beïnvloed. Na de rust was het beter. We hadden meer kunnen scoren. Voor mij was de mentaliteit heel belangrijk. We hebben die winnaarsmentaliteit en dat hebben we getoond.”


Zwitserse bondscoach Petkovic niet tevreden met resultaat: "Er zat meer in"

De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic beseft dat door de nipte 2-1 nederlaag groepswinst moeilijk wordt, al moeten de Rode Duivels in november wel nog op bezoek in Zwitserland. Bij een gelijkspel had het er helemaal anders uitgezien. "Ik ben dan ook niet tevreden met het resultaat. Met wat meer geluk had het meer kunnen zijn. Er had hier meer ingezeten", aldus Petkovic, die niet van opgeven wil weten. "Positief is dat we nog steeds kans maken op die eerste plaats. Nu moeten we een goede prestatie neerzetten tegen IJsland. Dat zal niet makkelijk worden, want zij brachten deze week Frankrijk zwaar in de problemen."

De Zwitserse bondscoach zag zijn team het de Belgen voor de pauze - en ook bij momenten in de tweede helft - knap lastig maken. "In de eerste helft stonden we goed: weliswaar namen we weinig risico, maar België kon ook niet veel creëren. Na de pauze vielen de Belgische doelpunten telkens op het goede moment, al was hun tweede treffer wel pure klasse."
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0