Jonge brandstichters sloegen allicht toe 'voor de kick'

Deze branden aan een woonboot en een atelier in Temse werden door hetzelfde duo gesticht als de brand aan de petanqueclub. Foto: foto’s bfs

Kampenhout / Temse -

De lokale politie van Temse-Kruibeke heeft twee jongeren opgepakt die verdacht worden van in totaal zeven brandstichtingen in Kampenhout en regio Temse, in het Waasland. Onder meer de chalet van de petanqueclub in de Tritsstraat in Kampenhout ging in de vlammen op.

De brandstichtingen begonnen in augustus van dit jaar en eindigde pas deze week met de brandstichting aan een atelier en een houtschuur in Steendorp bij Temse. In Kampenhout waren er twee feiten op 27 september. Toen werd de chalet van de petanqueclub in de Tritsstraat in brand gestoken en was er een poging tot brandstichting aan een speeltuig dat vlakbij stond. Na intensief speurwerk door de lokale recherche van de politiezone Temse-Kruibeke konden twee verdachten worden gevat: een 18-jarige man uit Steendorp, de regio waar vijf van de zeven brandstichtingen plaatsvonden, en zijn 20-jarige vriend uit Kampenhout. Het duo legde gedeeltelijke bekentenissen af.

Voor de kick

Een duidelijk motief voor de brandstichtingen is er voorlopig nog niet. Wellicht deden de jongeren het voor de kick of uit verveling. Het verloop van de laatste twee branden in de Kapelstraat in Steendorp bleken de daders mee te hebben gevolgd vanuit de woning van de man uit Steendorp. Het raam van zijn woning keek er telkens op uit. “Beide mannen werden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde”, zegt woordvoerster Annelies Verstraete van het parket Oost-Vlaanderen. “De man uit Kampenhout werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Zijn kompaan uit Steendorp werd aangehouden.”

Burgemeester Kris Leaerts (CD&V) reageert opgelucht op het nieuws van de arrestaties. “De chalet van de plaatselijke petanqueclub ging die bewuste nacht in vlammen op. Ze stond naast de bibliotheek, op grond van de gemeente. We zijn blij dat de twee verdachten zijn voorgeleid, zodat er een oplossing kan gezocht worden voor de petanqueclub. Aan het speeltuig dat naast de chalet stond was er een poging tot brandstichting, maar het is niet beschadigd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees