Nederlands koppel blijft roofmoord op West-Vlaming (41) ontkennen : “Ik bloed opkuisen? Ik heb nog nooit van m’n leven gepoetst”

Nederlands koppel blijft roofmoord op West-Vlaming (41) ontkennen : “Ik bloed opkuisen? Ik heb nog nooit van m’n leven gepoetst”

Stefaan Bekaert werd in 2014 vermoord. Foto: loh

Menen -

“Kuisen? Nog nooit van mijn leven heb ik gekuist! Ik ben een smeerpot!” Nederlander Andreas W. blijft ook in beroep volhouden dat hij iets te maken heeft met de roofmoord op Menenaar Stefaan Bekaert (41) bijna vier jaar geleden.

Stefaan Bekaert was een goeie ziel, naïef en idealistisch, maar met het hart op de juiste plaats. Zo typeren de buren hem. “Het prototype om misbruik van te maken”, meent advocaat Decramer. “Een rare snuiter, maar ook een handige Harry. Een goeie gast, misschien met een goedheid die niet meer van deze planeet is.”

Hij nam eind 2013 de dakloze Andreas W. en Adriana K. bij hem in huis. Een maand later werd hij met 14 messteken om het leven gebracht en nog een maand later op zijn zolder gevonden, in een zeil gewikkeld onder een deur. “Niks mee te maken”, blijft Andreas W. volhouden. Hij werd vervolgd voor roofmoord omdat de bankkaart en de auto van Bekaert waren gestolen. Toch werd hij enkel veroordeeld tot 20 jaar cel voor doodslag. Zijn ex-vrouw, Adriana K., werd zelfs vrijgesproken. Maar de procureur-generaal is overtuigd dat Stefaan Bekaert werd vermoord om hem te beroven. Hij vordert 30 jaar cel voor W. en 15 jaar voor K. “Ze hebben werk gehad om alle bloed op te kuisen. Behalve op de lavabo, heeft men nergens bloed gevonden. Maar op de telefoontaps is wel te horen: ‘je mag gerust zijn, DNA zal er niet te vinden zijn, enkel vingerafdrukken.’”

W. gaf nadien enkel toe dat hij twee messteken heeft gegeven, maar alleen omdat Bekaert de minderjarige zoon van W. zou hebben aangerand. Het kwam tot een schermutseling tussen Bekaert en W. “Ik heb mij afgeweerd en daarbij heeft hij zichzelf twee keer verwond.”

Hoe het slachtoffer nadien nog 12 messteken kreeg en in een zeil gewikkeld onder een deur op zolder belandde, weet hij niet. Maar hij trok wel fel van leer tegen het hof. “Ik ben onmiddellijk vertrokken en nooit meer teruggekeerd. En als meneer de procureur zegt dat ik alle bloed netjes met Detol heb opgekuist, wel: ik heb nog nooit van mijn leven gekuist! Ik ben een smeerpot! Had ik het gedaan, ik had het bekend, maar er een crime passion (crime passionele, nvdr.) van gemaakt.” Ook Adriana W. blijft volhouden van niks te weten. “Het is heel erg wat er is gebeurd, maar dat ik er niks van weet is de waarheid.”

Uitspraak 16 november.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees