Romelu Lukaku alweer aan het kanon voor de Rode Duivels: "Hoe ik aan die statistieken kom? Wel..."

Romelu Lukaku alweer aan het kanon voor de Rode Duivels: "Hoe ik aan die statistieken kom? Wel..."

Foto: Belga

25 jaar, 45 goals voor de Rode Duivels. Gisteren was het twee keer raak. Elke keer opnieuw staan we versteld van de fantastische statistieken die Romelu Lukaku laat optekenen.

LEES OOK: Lukaku zet Rode Duivels met alweer twee goals op weg naar halve finales Nations League

LEES OOK (+): ANALYSE. Hoe moeizaam het ook loopt, er staat altijd één van de talentrijke Duivels op om het verschil te maken

LEES OOK (+): Onze punten na België-Zwitserland: Lukaku de beste van de klas, vijf Rode Duivels met 7/10

"Het was misschien niet zijn beste wedstrijd, met wat moeilijke aannames en zo. Maar als hij altijd twee keer scoort, laat hem dan maar doen.” Dries Mertens – man van de assist bij het tweede doelpunt – strooide met lof voor de spits van Man United. Die inderdaad een lastige wedstrijd achter de rug had. In de eerste helft was hij vaak onbereikbaar.

“De manier waarop we druk zetten, was helemaal verkeerd”, zegt Lukaku. “Na de rust hebben we mijn positie wat gecorrigeerd en liep het beter.” En of. Hij kreeg drie ballen in de zestien en twee keer was hij genadeloos voor doelman Yann Sommer. Al kreeg hij bij de 1-1 weer even heel het publiek over zich heen, toen hij een gigantische kans over trapte. Terwijl de Lukaku van een paar jaar geleden na zo’n misser begon te mokken, bleef hij nu strijdvaardig. En met resultaat. De 2-1 kwam ook van zijn voet.

“Of ik toen twijfelde? Helemaal niet. Je moet altijd positief en gefocust blijven. Je weet dat in een ploeg als de onze de bal altijd nog een keertje goed kan vallen. Dan moet je opnieuw klaar zijn. Dat doelpunt kwam er na een mooi opgebouwde aanval. Daar ben ik blij om.”

45 goals in 75 interlands op 25-jarige leeftijd. On-ge-lo-fe-lijk. “Hoe ik aan die statistieken kom? Er staan goede ploegmaats rondom mij”, lachte Lukaku, die opnieuw door heel het stadion werd toegezongen. 2018 is voor Lukaku het jaar waarin hij en de fans mekaar hebben gevonden. “Ik heb het gehoord, ja. (lacht) Het was fantastisch. Maar het draait niet rond mij, hé. Dat de ploeg wint, is het belangrijkst. Het was geen goede wedstrijd van ons. We hebben al beter gedaan. We moeten verbeteren in het druk zetten. Want als we altijd beter willen doen, moeten we ons blijven ontwikkelen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0