Wie wint de Ironman van Hawaï? Onze Belgische toppers doen een voorspelling

Vanavond en vannacht wordt de belangrijkste triatlonwedstrijd van het jaar gehouden: de Ironman van Hawaï. Wie gaat er winnen bij de mannen? En bij de vrouwen? En waar eindigen de Belgen? Bart Aernouts, Frederik Van Lierde en Tine Deckers, onze drie Belgische pro’s op het WK, kijken voor onze camera in hun glazen bol.

Wie wint de Ironman van Hawaï? Onze Belgische toppers doen een voorspelling

Bij de mannen zal de afwezigheid van tweevoudig winnaar en topfavoriet Jan Frodeno voor een erg open en onvoorspelbare wedstrijd zorgen. De Duitse titelverdediger Patrick Lange, die vorig jaar won in een recordtijd, zou de grote favoriet moeten zijn, maar won dit jaar nog geen enkele race. Zijn landgenoot Sebastian Kienle, winnaar in 2014, is een andere grote kanshebber. Hij is alvast de favoriet van Frederik Van Lierde. De flamboyante Canadees Lionel Sanders, de nummer twee van vorig jaar, is een andere frequent geciteerde naam. Al denkt Bart Aernouts dat een outsider met de titel aan de haal zal gaan. Aernouts noemt geen namen, maar belangrijke outsiders zijn onder meer de Spanjaard Javier Gomez en de Zweed Patrick Nilsson. Voor Frederik Van Lierde en Bart Aernouts is een plaats tussen vijf en tien een realistische ambitie. Zij hopen alvast op een superdag.

Ryf torenhoog favoriete bij de vrouwen

Bij de vrouwen zal er allicht opnieuw geen maat staan op het Zwitserse fenomeen Daniela Ryf. Zonder ongelukken stoomt de parcoursrecordhoudster onbedreigd naar haar vierde wereldtitel op een rij. De enige die misschien een beetje in de buurt kan blijven, is het Britse jonge geweld Lucy Charles. Voor de derde plaats ligt alles open. Tine Deckers hoopt als eerste Belgische ooit in de top tien te eindigen, maar ze beseft dat het moeilijk wordt.

Onze reporter Maarten Delvaux volgt de Ironman live ter plaatse in Hawaï. U kan zijn live-analyse van de race de hele avond en nacht doorvolgen op Sportwereld.be.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.