Servische geheime dienst neemt eigendommen makelaars in beslag, maar Kezman nog op vrije voeten

Servische geheime dienst neemt eigendommen makelaars in beslag, maar Kezman nog op vrije voeten

Foto: BELGA

Ook in het buitenland woedt “Operatie Propere Handen” nog volop verder. De Servische geheime dienst heeft intussen eigendom van makelaar Dejan Veljkovic - één van de spilfiguren in het schandaal - en zijn zakenpartner Uros Jankovic in beslag genomen. Mateja Kezman, de eigenaar van het makelaarsbureau waarvoor Veljkovic en Jankovic werkzaam zijn, is momenteel nog altijd op vrije voeten.

LEES OOK. Fraudeschandaal breidt zich uit naar Servië: ex-topspits Kezman in het vizier, mogelijk witwassen van 30 miljoen euro

De BIA (Servische geheime dienst, nvdr.) heeft zeven appartementen, één café en 1,3 miljoen euro in beslag genomen van Veljkovic en Jankovic. Ook Mateja Kezman, eigenaar van het makelaarskantoor waar zowel Veljkovic als Jankovic werkt, bevindt zich in nauwe schoentjes. De voormalige topspits heeft een reis opgezegd en is volgens Servische bronnen onbereikbaar. De ex-speler van onder meer Chelsea en Atlético Madrid zou maar liefst 30 miljoen euro witgewassen hebben en zou zich momenteel ergens in zijn thuisland verschuilen. Kezman zou onder meer een grote som geld in eigen zak hebben gestoken bij de transfer van Sergej Milinkovic-Savic van Vojvodina naar Racing Genk in 2014.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.