Verborgen in vuilniszakken en kartonnen dozen: elf babylijkjes ontdekt in voormalige uitvaartcentrum

Een lugubere vondst in een voormalige uitvaartcentrum in de Amerikaanse grootstad Detroit. Daar zijn na een anonieme brief elf babylijkjes gevonden in kartonnen dozen of vuilniszakken. Ze waren verborgen in een vals plafond, zo meldt de krant ‘The Detroit News’.

De politie van Detroit keek geschokt toe hoe er negen lijken uit het vals plafond in het uitvaartcentrum van Cantrell Funeral Home op Mack Avenue verstopt lagen. Negen levenloze lichamen lagen in een kartonnen doos, twee andere lichaampjes zaten in een kist.

“Ze waren min of meer verstopt in een tussenruimte tussen twee verdiepingen”, vertelde de plaatselijke politiewoordvoerder Brian Bowser van de politie van Detroit. “Het was dan ook duidelijk. De uitbaters, eigenaars en werknemers hebben zonder enig greintje van gevoel, medeleven of respect gehandeld.”

Alle baby’s bleken doodgeboren te zijn. De forensische experten van Detroit proberen nu zo snel mogelijk te achterhalen over welke kinderen het gaat. Daarna hopen ze de families sereen op de hoogte te kunnen brengen van het choquerende feit. Nadien willen ze de babylijkjes op een waardige manier begraven.

Zonder brief nooit gevonden

De politie vond de lijken na een tip vrijdag. “Van wie die kwam is niet duidelijk, maar hij wist hiervan. Dus misschien was het een medewerker van het uitvaartcentrum”, aldus Bowser. “De huidige eigenaar heeft de politiediensten binnengelaten en ons uiteindelijk tot bij de juiste locatie gebracht. Of die persoon betrokken is, zoeken we nog uit.”

Zonder de anonieme brief zouden de elf babylijken nog een lange periode niet gevonden zijn. De begrafenisonderneming had immers al sinds april de deuren moeten sluiten, omdat de lichamen in zeer slechte omstandigheden bewaard werden. Het gebouw stond sindsdien leeg.

Verborgen in vuilniszakken en kartonnen dozen: elf babylijkjes ontdekt in voormalige uitvaartcentrum
Foto: AP
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees