Van der Poel geeft op na zware val

Beresterke Soete wint verrassend in Lokeren, Van Aert gehinderd door pech

Beresterke Soete wint verrassend in Lokeren, Van Aert gehinderd door pech

Daan Soete heeft de Brico Cross in Lokeren gewonnen. De 23-jarige renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice versloeg Laurens Sweeck en Toon Aerts. Mathieu van der Poel moest opgeven na een zware val en werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Dé vraag van de dag in Lokeren: zou Toon Aerts (Telenet Fidea Lions), winnaar van de twee Wereldbekermanches in Waterloo en Iowa City, bij zijn comeback meteen Wout van Aert (Cibel-Cebon) - die hij in beide crossen versloeg - en Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) het vuur aan de schenen kunnen leggen? De wereldkampioen wou het alvast niet zo ver laten komen, want Van Aert maakte meteen tempo. Aan het einde van ronde 1 ging het stevig mis voor concurrent Van der Poel: de Nederlander kwam slecht neer op de enkel en moest noodgedwongen opgeven. De Europese kampioen werd met de ziekenwagen afgevoerd.

Ook pech voor Vanthourenhout en Van Aert

Ook andere favorieten bleven niet van ongelukken gespaard. Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) reed een kleine voorsprong bij elkaar, maar kwam vervolgens ten val in exact dezelfde gracht als Van der Poel. Het sein voor Van Aert om het gashendel open te draaien, maar de pechduivel kwam ook bij de wereldkampioen op bezoek: lekke band. Zo kon het gebeuren dat Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) plots op kop reed voor Corné van Kessel (Telenet Fidea Lions).

De 23-jarige Soete hield voorin knap stand, terwijl Wout van Aert in de achtergrond stevig moest achtervolgen. Hij kwam uiteindelijk terecht in een groepje met Van Kessel, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Toon Aerts. Met één krachtinspanning begon de wereldkampioen meteen aan de achterstand te knabbelen, maar de motor stokte. Van Kessel en Vermeersch gingen overboord na een foutje van die laatste: toen Vermeersch rechtkrabbelde, sleurde hij Van Kessel mee in een val.

Derde zege bij elite

Bij het ingaan van de slotronde liet Van Aert zijn medeachtervolgers Aerts en Sweeck rijden. Voorin hield Soete tot op de finish de focus vast: voor de 23-jarige is het nog maar zijn derde zege bij de elite. Laurens Sweeck maakte er een één-tweetje van voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, de laatste podiumplaats was voor Aerts. Wereldkampioen Van Aert eindigde als zesde en wacht nog steeds op zijn eerste zege van het nieuwe crossjaar.

Uitslag Rapencross Lokeren:

1. Daan Soete

2. Laurens Sweeck

3. Toon Aerts

4. Michael Vanthourenhout

5. Gianni Vermeersch

6. Wout van Aert

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.