Tim (8) zamelt dagenlang zegels in voor speelgoedauto’s Max Verstappen: “Voor kinderen die in het ziekenhuis liggen”

Tim (8) zamelt dagenlang zegels in voor speelgoedauto’s Max Verstappen: “Voor kinderen die in het ziekenhuis liggen”

Foto: Facebook ziekenhuis Alkmaar

Twee Nederlandse jongetjes, Tim (8) en Bart (6) hebben dagenlang postgevat in hun plaatselijke supermarkt om zegeltjes in te zamelen die ze konden inruilen voor speelgoedauto’s van Max Verstappen. Ze waren eigenlijk enkel voor zichzelf begonnen, maar besloten al snel dat heel wat andere kindjes ook heel blij zouden zijn met een auto.

“Dat wachten is niet zo leuk, maar als je er eentje krijgt, is dat wel weer mooi”, vertelde de achtjarige Tim aan NHNieuws. Uren en uren brachten hij en zijn vriendje Bart door in de supermarkt om mensen te vragen om zegeltjes voor een spaaractie waarmee ze speelgoedversies konden winnen van de auto waar Max Verstappen mee racet.

“Het was zijn eigen idee om verder te gaan met inzamelen, terwijl hij zelf al genoeg zegels had”, vertelde de papa van Tim. Esther Kraakman, verantwoordelijke van de kinderafdeling van het ziekenhuis in Alkmaar waar Tim en Bart uiteindelijk 63 auto’s afleverden, ontving de jongens met open armen: “We krijgen wel vaker cadeautjes, maar zo uniek als deze actie komt bijna niet voor.”

De twee jongens kregen allebei een medaille van het ziekenhuis, en daar zijn ze apetrots op. “We vinden het leuk, omdat we kinderen blij kunnen maken.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees