20-jarige Brit wordt F1-piloot: "Een droom die werkelijkheid wordt"

20-jarige Brit wordt F1-piloot: "Een droom die werkelijkheid wordt"

George Russell tijdens het ondertekenen van zijn F1-contract Foto: Williams F1 team

George Russell is gisteren door het Williams F1 team bevestigd als racepiloot voor 2019. Russell is al de derde Brit die zeker is van een racezitje in de F1 voor volgend seizoen en uiteraard is hij daar blij mee.

De 20-jarige Mercedes-protegé kende dit jaar een erg succesvol debuut in de F2. Met nog slechts een raceweekend te gaan staat Russell aan de leiding in het F2-kampioenschap.

Vorig jaar won Russell het GP3-kampioenschap en de Brit kan dan ook voor het tweede jaar op rij een kampioenschap op zijn naam schrijven.

"Het is een enorme eer om een team met zo'n prestige en geschiedenis als Williams te vervoegen," aldus de 20-jarige Russell in een reactie op zijn bevestiging als racepiloot bij Williams in 2019. "Ik droom al heel mijn leven van de Formule 1."

"Als kind keek ik naar de F1-races en het voelt surreëel aan dat ik binnenkort zelf op de startgrid zal staan en dit samen met de rijders die ik jarenlang bewonderd heb." 

Uiteraard was Russell dankbaar voor het vertrouwen dat hij van Williams krijgt en kijkt hij er enorm naar uit om volgend jaar in de F1 te racen.

"Ik wil Claire Williams en iedereen binnen het team bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben, net als Toto Wolff en Mercedes voor de geweldige kansen die ik kreeg in de GP2 en Formule 2."

"Ik ben enorm opgewonden om te beginnen samenwerken met iedereen in Grove en om mijn eerste stappen te zetten in de richting van F1-piloot. Ik kan niet wachten tot we. volgens jaar in Melbourne zijn," besloot Russell.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer