Iljo Keisse bergt Olympische droom op: “Tokio 2020 is niet meer haalbaar”

Iljo Keisse bergt Olympische droom op: “Tokio 2020 is niet meer haalbaar”

Foto: Photo News

Iljo Keisse zal niet aanwezig zijn als baanwielrenner op de Olympische Spelen in Tokio. Dat verklaarde de renner van Quick Step Floors zelf bij Wielerflits.nl. Nochtans had de Gentenaar zijn zinnen gezet op een deelname en een planning uitgestippeld. Door een bloeding tussen de longvliezen viel die echter in het water. Het kostte hem de Tour en dus ook de Olympische Spelen over twee jaar. “De koppelkoers is niet meer haalbaar.” Keisse was al twee keer actief op de Olympische Spelen.

Het seizoen begon goed voor Keisse. “Ik reed mijn beste voorjaar uit mijn carrière”, aldus de renner aan Wielerflits. Maar dan was er de bloeding tussen de longvliezen in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk. “Dat ik moest passen voor de Tour, stuurde mijn plannen in de war. Ik zat vier weken niet op de fiets, dan weet je dat het moeilijk wordt om daarna snel je topniveau te halen. Wie niet de Tour reed, ging op hoogtestage. In die periode zat ik thuis in de zetel. Vervelend. Ik reed nog enkele koersen, maar ik haalde niet meer het niveau van het voorjaar.”

Door zijn onbeschikbaarheid wijzigde de planning grondig. “Na de BinckBanck Tour zou ik meer vrijheid krijgen in mijn programma om een aantal baanwedstrijden te rijden en zo punten te sprokkelen om te kunnen starten in een paar wereldbekerwedstrijden. Dat heb ik dus niet gedaan, terwijl het BOIC dat wel oplegt om je te kwalificeren voor de Spelen. De koppelkoers in Tokio is daardoor niet meer haalbaar. Ik heb niemand iets te verwijten, alleen mezelf. Maar het moet allemaal een beetje combineerbaar blijven. Ik wil ook geen eventuele contractverlenging op het spel te zetten om uiteindelijk toch naast de selectie voor de Spelen te vallen.” Het contract van Keisse loopt eind volgend jaar af.

Keisse blijft wel beschikbaar in het geval van nood. De Belgische ploeg heeft verschillende kanshebbers voor de ploegkoers, met Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Robbe Ghys en eventueel Jasper De Buyst.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.