Tuindagen en cultuurdienst gemeente werken voor het eerst samen

TUINDAGEN. U genoot er met bijna 8.000 bezoekers van de warmste 13 oktober

Het was druk, heel druk op de warmste 13 oktober sinds de waarnemingen in het Park van Beervelde. De digitale cijfertjes flikkerden iets voor 18 uur op 7.840 bezoekers voor dag twee. "En ze zijn lang blijven hangen, het was hier blijkbaar te goed", lachte medewerkster Ann Vavedin. Tel er de 5.300 bezoekers bij van vrijdag, en u heeft al door dat de Tuindagen weer met de magische grens van 20.000 geïnteresseerden zullen flirten tegen sluitingstijd zondagavond. Zaterdag stond vooral in het teken van de samenwerking met de gemeente en het afsluitende project van het Reynaertjaar, maar daarover kon u eerder vandaag al twee bijdragen lezen.

Na de plechtigheid voor genodigden in het "Huis van Reynaert" - u kon er een groot deel van de koppen die de voorbije weken foldergewijs in uw brievenbus vielen in levenden lijve aantreffen - kon het grote publiek er terecht voor de tentoonstelling "Rossekoppen", een leeshoek met Reynaertverhalen, het maken van een bloemenkrans, het aanmeten van een poëtisch kapsel of het beluisteren van een hoorspel. Kinderen mee aan het 'cultuurfeest' dus, zoals gouverneur Jan Briers het tijdens zijn speech noemde. Genieten van een Reinaertbier, een Nobelwijntje of een chrysantenbiertje Belgian Mum n°1 kon er ook. 

Reenactors

Vanaf 12 uur was er de uitbeelding van het epos "Van den vos Reynaerde" door reenactors in de buurt van de witte villa. Een spektakel in negen taferelen dat de hele namiddag om het uur werd hernomen met bekende vertellers, waaronder Roger Bolders. Een initiatief waar heel wat tijd en energie was ingestoken, niet het minst door graaf Renaud en zijn team zelf. Ook vandaag zondag kan u de voorstelling in openlucht beleven, zelfs vanop een comfortabel bankje. Trek er wel een goed half uur voor uit, als u na het samenroepen van het hof van koning Nobel blijft tot Reynaert zijn laatste fratsen heeft uitgehaald.

Niet vergeten natuurlijk dat de Tuindagen in de eerste plaats een weelde van om en bij de 200 prachtig verzorgde standen met planten, struiken en bloemen te bieden hebben. Onze blogfotografe Lut Laureys mengde zich ook gisteren in allerlei debatten aan het hof, en maakte er opnieuw een zonovergoten Tuindagenalbum van. Daarin ook de uitreiking van de prijzen van de botanische jury, een klassieker op zaterdagmiddag én het afscheid van de hovenier van het Park op het avondfeestje voor de standhouders.

De Tuindagen van Beervelde aan het hof van graaf Renaud, die u herkent aan de Reynaerthoed: ook vandaag kan u er voor kiezen. Tussen 10.00 uur en 18.00 uur.  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio