Twee agenten zwaargewond na schietpartij: zoektocht naar de daders

© BELGA

Bij een achtervolging die zaterdagnacht begon in Dison (provincie Luik), zijn twee agenten beschoten. Een agente werd in de benen geraakt, haar collega in het hoofd en de romp. De daders konden ontkomen.

nkdr,tg, mtm

Vrijdag nog voerde de politie actie om het toenemende geweld tegen agenten aan te klagen. Een dag later vond al een nieuw, zwaar geval van agressie plaats. Het was niet meer dan een routinecontrole waarvoor de agenten de wagen met daarin vier personen wilde stoppen in het Waalse Dison (Luik). De bestuurder sloeg echter meteen op de vlucht, waarop de agenten de achtervolging ingezet hebben. De wagen ging de snelweg op richting Spa. Even later botsten de vier op een politiepatrouille van de zone Fagne.

De vluchtende bestuurder maakte meteen een U-bocht en ging tegen de richting in, de E42 weer op. Daar probeerde de politie in de buurt van Spa het voertuig klem te rijden maar werden de agenten van de zone Vesdre meteen onder vuur genomen.

Een agente werd in de benen geraakt, haar collega raakte gewond in het hoofd en kreeg een kogel in de romp. Beiden zijn er erg aan toe, maar verkeren niet meer in levensgevaar.

De daders konden ontkomen. Er is een zoektocht aan de gang in de regio van Spa, dat heeft de procureur van het parket van Verviers zondag verklaard. “De daders zijn uitgestapt en schoten met een zwaar wapen op de politie. Daarna vluchtten ze te voet weg”, aldus de procureur.

In dezelfde regio kwamen dit jaar ook al drie agenten om het leven. Twee bij de aanslag in Luik, een agent werd neergeschoten tijdens een controle. De minister wenste de agenten op Twitter een spoedig herstel. “Mijn steun aan henzelf, hun familie en hun collega’s.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Premier: “Onverzettelijk zijn tegenover geweld tegen politie”

We moeten “onverzettelijk” zijn tegenover geweld op de ordediensten. Dat heeft premier Charles Michel getweet in reactie op de schietpartij in de regio van Spa zaterdagnacht, waarbij twee agenten gewond raakten. “Al mijn steun aan de twee gewonde agenten en hun collega’s van de politiezone Vesdre”, tweette de premier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen