Tine Deckers (21e) is tevreden over haar Ironman Hawaï: “De rest was gewoon sneller”

Tine Deckers (21e) is tevreden over haar Ironman Hawaï: “De rest was gewoon sneller”

Foto: EPA-EFE

Tine Deckers eindigde zaterdag op een 21e stek in de Ironman van Hawaï. De 40-jarige Leuvense zette met 9u17:21 haar snelste tijd ooit neer op het WK Ironman, maar kreeg af te rekenen met razendsnelle concurrentes. “Ik ben toch wel tevreden met mijn prestatie”, reageerde Deckers. “Ik heb een veel scherpere tijd neergezet dan verhoopt, uitstekend gezwommen en heel sterk gefietst. Ik weet dat ik alles heb gedaan wat ik kon doen, de rest was gewoon sneller.”

Tine Deckers (21e) is tevreden over haar Ironman Hawaï: “De rest was gewoon sneller”
Foto: EPA-EFE

LEES OOK. IJzersterke Aernouts wordt tweede op Ironman Hawaï in historisch sterke chrono, Lange en Ryf winnen in recordtijd

Deckers kwam uit het water met een tijd van 58:28. Dat was minder dan het uur waarop ze vooraf hoopte en haar snelste zwemtijd ooit in Hawaï. Ook op de fiets liep het nadien vlot. “Ik voelde me echt goed in het water en kon zelfs een gat dicht zwemmen”, blike onze landgenote terug. “Dat lukt normaal nooit. Bij het fietsen heb ik hier nog nooit zo’n hoog wattage getrapt en reed ik mijn snelste chrono ooit in Kona. En toch kon ik niet meer dan drie plaatsen winnen, van plaats 22 naar 19. Dat geeft ook een idee van hoe snel de wedstrijd was.”

Tijdens de marathon liep Deckers even als 17e, maar toen begon de hitte zijn tol te eisen en moest ze nog enkele plaatsen prijsgeven. “Op het einde werd ik op de Queen K echt gekookt en kreeg ik een dipje. Dus mijn lopen kon wellicht beter. Maar voor de rest kan ik niets slechts over mijn wedstrijd zeggen. Het was gewoon een heel snel jaar. Nu even bekomen, vakantie nemen en dan volgend seizoen plannen.”

Daniela Ryf pakte de eindzege. De Zwitserse finishte met een tijd van 8u26:16, goed voor een nieuw record. Op de tweede plaats kwam de Britse Lucy Charles (8u36:32), net als vorig jaar. Nummer drie was de Duitse Anne Haug (8u41:57).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.