Drie mensen zonder ‘volmachtformulier’ teruggestuurd

Haaltert / Heldergem -

In Heldergem werden zondagvoormiddag zeker drie mensen teruggestuurd die mét een ziektebriefje voor een familielid of partner wilden stemmen. Ze hadden ook het officieel ‘volmachtformulier’ moeten printen en meebrengen. Zonder dat formulier, maar enkel met een ziektebriefje, vond de voorzitter het niet mogelijk om in de plaats van de zieke volmachtgever te stemmen.

“Ik was zelf een van die drie mensen, en werd ter plekke zelf door anderen hierop aangesproken”, zegt William Minnaert van Dorpsraad Heldergem.“Mensen mét ziekenbriefje moeten terugkeren om thuis het formulier te downloaden. Bureaucratie ten top.”

“Het stembureau zelf had geen volmachtformulieren meegekregen en blijkbaar waren ook de artsen die het ziektebriefje voorschreven niet geïnformeerd. We kennen zelf al drie gevallen bij drie verschillende dokters. Zelfs als je ziek bent of oud bent, heb je niet het recht om niet te gaan stemmen. Niet te verwonderen dat sommige politici zich haasten naar rusthuizen om volmachten te verzamelen. Wordt het niet eens tijd dat men dit systeem grondig herdenkt?”

“Ik ben vroeger zelf voorzitter geweest van een kiesbureau en toen volstond een ziekenbriefje van de dokter om niet te stemmen”, aldus William Minnaert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio