ANALYSE. Eendracht blijft de grootste in Dentergem

ANALYSE. Eendracht blijft de grootste in Dentergem

Koenraad Degroote Foto: evd

Dentergem -

De partij Eendracht van Koenraad Degroote, al decennia aan de macht, blijft met een score die met de 60 procent flirt veruit de grootste.

In tegenstelling tot zes jaar geleden komt Eendracht niet meer aan de magische grens. Het leverde 1,5 procent in en komt op 59,2. Dat resultaat is een opluchting voor de burgervader, die ervan uitging dat Focus 8720 wel eens twee zetels kon afsnoepen. Even zag het ernaar uit dat de oppositiepartij er eentje zou afsnoepen, maar nadat alle telbureaus hun werk achter de rug hadden, bleek dat alles gewoon bij het oude blijft: 12 zetels voor Eendracht en 7 voor Focus 8720, de fractie die verrees uit de as van Stap 4.

“Als je er anderhalf procent op vooruit bent gegaan kan je niet mistevreden zijn, maar we hadden wel op minstens een zetel extra gehoopt”, aldus Joke Vandemaele. “Wij moeten de voorkeurstemmen nog eens bekijken, maar denken dat een aantal bekende namen van Eendracht er toch heel wat minder tellen dan zes jaar geleden. Dat beschouwen wij ook als een kleine overwinning voor ons.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio