Novak Djokovic heeft het gehad met wielrennen: “Ik was een fan maar ben het vertrouwen verloren”

Novak Djokovic heeft het gehad met wielrennen: “Ik was een fan maar ben het vertrouwen verloren”

Novak Djokovic was een groot wielerfan. Met de nadruk op was, bekent hij in een interview met Tennis World USA.

“Ik keek vroeger graag en vaak naar wielrennen”, aldus Djokovic. “Naar de grote kampioenen: Pantani, Armstrong… Nu weet ik het niet meer. Er is zoveel controverse rond de sport. Ik ben ervan overtuigd dat er in de wereld veel renners zijn die hard trainen en geen doping gebruiken voor de beoefening van hun sport. Maar het is niet aanvaardbaar dat ze op korte tijd zoveel fysieke inspanningen moeten leveren. Dagelijks 200 mijl (300 kilometer, red), bergop, bergaf, in de Ronde van Italië of de Ronde van Frankrijk, dat zijn onmenselijke inspanningen. Zelfs grote kampioenen als Lance Armstrong moesten iets gebruiken om te slagen in hun opzet.”

Binnen de tenniswereld wordt bij momenten kribbig gereageerd op het systeem van de whereabouts. “Het is inderdaad absurd dat we dagelijks moeten laten weten waar we zijn aangezien we het vaakst op een terrein te vinden zijn. Anderzijds, hoe meer urinestalen, hoe meer bloedstalen, hoe beter het is voor onze sport.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.