Gilles Bultinck (CD&V) wordt wellicht de jongste burgemeester van Vlaanderen

Gilles Bultinck (CD&V) wordt wellicht de jongste burgemeester van Vlaanderen

Foto: Bart Van den Langenbergh

Vosselaar -

Gilles Bultinck (29, CD&V) wordt allicht de jongste burgemeester van Vlaanderen. “Mijn partij CD&V heeft in Vosselaar inderdaad een akkoord met N-VA”, bevestigt Bultinck. “De verkiezingsuitslag was duidelijk. CD&V behaalde weliswaar meer stemmen dan N-VA, maar we hebben een gelijk aantal zetels. We worden in Vosselaar geconfronteerd met een nieuw fenomeen, de N-VA, maar ik stel vast dat we stand houden en dat de kiezer ons programma apprecieert. Dit was de meest stabiele coalitie die mogelijk was.”

In het vorige college, waar Bultinck schepen van Ruimtelijke Ordening was, had zijn partij CD&V de absolute meerderheid. “Water bij de wijn doen, dat is iets wat we zullen moeten leren. Maar ik heb er enorm veel zin in.”

Uiteraard zijn nog niet alle burgemeesterssjerpen verdeeld, maar Bultinck lijkt de jongste burgemeester van Vlaanderen te worden. “Francesco Vanderjeugd was zes jaar geleden de jongste burgemeester”, weet Bultinck. “Toen was hij 25 jaar, toen hij burgemeester werd in Staden. Maar hij is uiteraard ouder geworden, en nu één jaar ouder dan ik.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees