Molenbeek: PVDA wil morgen pas denken aan “serieuze zaken”

Sint-Jans-Molenbeek -

De lijst PTB*PVDA is met de groenen de verrassing van de gemeenteraadsverkiezingen in het Brussels gewest en meer bepaald Sint-Jans-Molenbeek, waar het zeven zetels haalde. Catherine Moureaux van de grootste partij PS liet als weten dat ze een sociale meerderheid wil vormen met PTB*PVDA, maar lijsttrekker Dirk De Block wil eerste de goede resultaten vieren.

“De PVDA is er niet tegen om in de meerderheid te zitten en laat die mogelijkheid open, maar daar zullen we ook voorwaarden aan verbinden. Concreet is het vanavond feest en ga je geen uitspraken horen. Morgen beginnen we aan de serieuze zaken”, vertelt De Block.

De goede resultaten over het hele Brusselse zijn voor PTB*PVDA een duidelijk signaal van de kiezer.

“Dit is een signaal dat de kiezers een sociale politiek willen en een duidelijke breuk met het beleid dat tot nu gevoerd is”, aldus de lijsttrekker in Molenbeek.

“Ik ben regionale voorzitter van de partij en ik ben heel fier. Dit is een heel duidelijk signaal. In elke gemeente waar we ons hebben voorgesteld zijn er verschillende verkozenen. Dat is echt een signaal van de kiezer dat er gebroken moet worden met de politiek die tot nu toe gevoerd wordt. De mensen willen echt dat wonen goedkoper wordt en dat er geïnvesteerd wordt in onderwijs.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio