Reacties de day after

Carolien Ongena (CD&V): "Kiezer opteert voor een onervaren ploeg, ik wens ze veel geluk"

Carolien Ongena (CD&V):  "Kiezer opteert voor een onervaren ploeg, ik wens ze veel geluk"

Carolien Ongena bracht gisteren haar stem uit in het JGC Foto: Geert Herman

Destelbergen - Ontgoocheling bij CD&V dat na vijf legislaturen, een keer met SP.A en vier keer met Open VLD, naar de oppositie verwezen wordt. "Ik zit achttien jaar in de politiek, en ben nog nooit in de oppositie beland. We zijn de grootste stijger in het aantal absolute stemmen, maar we kunnen het niet verzilveren in zetels. De verliezende partij stapt nu in de meerderheid, zo zit politiek in mekaar. Ik wens de coalitie van de onervarenheid veel geluk."

CD&V haalt 2837 stemmen binnen, dat zijn er ruim 200 meer dan in 2012, de partij stijgt ook 1,3 % naar 21,7 %, maar dat gaat gepaard met het verlies van één zetel. Zes worden er vijf. "We hadden een jonge ambitieuze ploeg, maar iedereen wist al lang dat er een voorakkoord was tussen Open VLD en N-VA, dit was een scenario waartegen heel weinig te doen viel. Ik stel vast dat de christen-democraten ook in Laarne uit de coalitie gewipt zijn, ook dat kadert bij ons in de voorbereiding van de fusieplannen tussen de twee gemeenten. We kunnen daar alleen maar op toezien. De nieuwe meerderheid heeft weinig ervaring in de politiek, CD&V is een beleidspartij, en in de oppositie zit je niets te doen. Maar wij blijven strijdvaardig vooruitkijken."

Voor CD&V zullen huidige schepenen Carolien Ongena, André De Groote en Raymond Luyckx in de oppositie zetelen, samen met Alain Torq en nieuwkomer Ivan Stevens. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio