Reacties de day after

Marieke Kindt (SP.A-Groen): "Jammer dat er met de winnaars niet gesproken is"

Marieke Kindt (SP.A-Groen): "Jammer dat er met de winnaars niet gesproken is"

Marieke Kindt bracht haar stem uit op het Eenbeekeinde Foto: Geert Herman

Destelbergen - Grote tevredenheid bij Marieke Kindt, lijsttrekker van SP.A-Groen. Het kartel van de twee partijen heeft zijn vruchten afgeworpen, want er wachten hen geen drie maar vijf zitjes in de gemeenteraad. "Super tevreden, wij wilden absoluut groeien, maar wij wilden ook in de meerderheid zitten. In de verandering met N-VA in de meerderheid geloven we niet. Jammer dat er niet met de echte winnaars gesproken is, dan werd de verandering plezant."

"Jammer, als je de cijfers bekijkt hadden we ook met Open VLD de meerderheid kunnen vormen, samen goed voor dertien zetels", reageert Marieke Kindt. "Dan pas zou ik echt in verandering geloofd hebben, wij hebben een sociaal, ecologisch en zorgbeleid klaar. Dat was een mooi evenwicht geweest met Open VLD. Het is niet omdat je een ander kiespubliek hebt, dat je niet kunt samengaan. Wij hadden zoveel troeven klaar, dit is een gemiste kans. Een voorakkoord, ok, maar men had beter gewacht op de resultaten en met de winnaars gesproken, dan stelde zich deze opportuniteit. Nu krijgen we een rechts bestuur, en ik geloof niet in de dynamiek en de verandering met N-VA. Echte verandering zou wel plezant geweest zijn, en die begint bij SP.A-Groen van onderuit, vanuit de noden en bekommernissen van de mensen zelf. Maar nog eens: we zijn supercontent met de uitslag, en willen als partij sterker worden in de oppositie. Ik wil er echt werk van maken en hoop dat de CD&V in hun nieuwe positie intens met ons willen samenwerken. Met die twee kleuren kunnen we ook veel bereiken."

Het kartel SP.A-Groen zal in de gemeenteraad vertegenwoordigd worden door Marieke Kindt, Roger Lybeer, voorzitter Eddy Van De Walle, Martinne Plets en lijstduwer Etienne Balcaen. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio