Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om de omgeving te mijden

Ellende op de weg: E17 nog steeds volledig afgesloten door omgevallen truck, avondspits zorgt voor meer hinder

Een pak ellende op de weg maandag. De E40 (ter hoogte van Drongen) werd na een dodelijk ongeval vanochtend ondertussen vrijgemaakt, maar op de E17 (richting Antwerpen) is er nog steeds erg veel filevorming. De weg is er volledig afgesloten ter hoogte van het parkeerterrein in Kalken door een gekantelde en ondertussen uitgebrande vrachtwagen. “Er staat zo’n 10 kilometer stilstaand verkeer en de avondspits komt al op gang”, klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Kort na 13 uur kantelde een vrachtwagen op de E17 richting Antwerpen, ter hoogte van het parkeerterrein in Kalken. Daardoor werd een personenwagen tegen de middenberm geduwd, de chauffeur raakte lichtgewond. Beide voertuigen zijn ook uitgebrand, wat gepaard ging met hevige rookontwikkeling. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar de snelweg (de drie rijstroken én de pechstrook) zijn nog steeds volledig afgesloten en dat breng veel hinder met zich mee.

Stilstaand verkeer

“Nu de avondspits op gang komt, wordt de file nog groter”, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Er staat al zo’n 10 kilometer file vanaf afrit Beervelde, het gaat om stilstaand verkeer.” Ook is er een kleine vertraging ontstaan bij het verkeer in de andere richting door een kijkfile, ter hoogte van Kalken in de richting van Gent.

De complete omgeving is dus te mijden. Alle verkeer op de E17 richting Antwerpen moet de snelweg verlaten via uitrit 11 Beervelde. Het Vlaams Verkeerscentrum geeft nog volgend advies voor verkeer op langere afstand:

Brugge > Antwerpen: via A11/E34

Gent > Antwerpen: via Brussel (E19)

Gent > Antwerpen: via R4-Oost + E34

Gent > Hasselt: via Brussel

Ellende op de weg: E17 nog steeds volledig afgesloten door omgevallen truck, avondspits zorgt voor meer hinder
Foto: Johan Van Bever

Dodelijk ongeval Drongen

Rond 13 uur, ongeveer op hetzelfde moment van het ongeval op de E17, werd de E40 (richting Brussel) vrijgegeven. Rond 9.30 uur was daar ter hoogte van Drongen een zwaar ongeval gebeurd tussen drie voertuigen: een vrachtwagen (geladen met wagens) en twee personenwagens. Eén persoon kwam daarbij om het leven, zo bevestigt de federale politie aan onze redactie.

“Op onze camera’s zagen we heel wat voertuigen stilstaan”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum maandagochtend. “De verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse, waardoor de afhandeling van het ongeval erg lang duurde.”

Het Vlaams Verkeerscentrum raadde alle automobilisten aan om de omgeving te mijden. “Rond half twaalf stond er al acht kilometer file. Je kwam echt in een blok stilstaand verkeer terecht, waardoor je héél veel tijd verloor.”

Wie toch in de file stond, moest de snelweg verlaten via de afrit van Drongen. Maar ook dat gebeurde erg moeizaam en ook daar was sprake van stilstaand verkeer, aldus Bruyninckx. Ondertussen is de snelweg vrijgemaakt en lost de file op.

De situatie was het ergst voor de bestuurders die sinds 9.30 uur “gevangen” zaten tussen de afrit en de versperring. Goed voor een rij van ongeveer anderhalve kilometer. “Zij waren de afrit al voorbij toen het ongeval gebeurde en konden de snelweg dus niet verlaten. Ze stonden urenlang gewoon vast.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S