Lotto Soudal Ladies zoekt en vindt versterking in… Vietnam

De Lotto Soudal Ladies hebben hun ploeg rond voor volgend jaar. Cameron Vandenbroucke is alvast een opmerkelijke nieuwkomer. De 19-jarige dochter van wijlen Frank Vandenbroucke gaat na de jaarwisseling de kleuren verdedigen van Lotto Soudal Ladies. Maar ze is niet de enige ‘verrassende’ naam. Ook de 21-jarige Vietnamese Thi That Nguyen is een niet meteen verwachte naam.

gsg/gvdl

De Vietnamese heeft haar plaatsje in het team van manager Danny Schoonbaert nochtans zelf verdiend. Zo was ze dit jaar onder meer de beste in Dwars door de Westhoek en kent ze dus het klappen van de zweep. Met de Belgische Marie Dessart (37) rijdt de wereldkampioene Gran Fondo in de categorie 35 – 40 jaar volgend seizoen ook in het shirt van Lotto Soudal. Het team verwelkomt in 2019 ook de Nederlandse Danique Braam (23), die de voorbije twee jaar telkens top tien reed in Omloop van de IJsseldelta en 7-Dorpenomloop Aalburg. Tot slot maakt ook de Britse Dani Christmas (30) de overstap naar de Lotto Soudal Ladies.

© STEFAAN BEEL

Cameron Vandenbroucke zal volgend seizoen deel uitmaken van de jongerenkern van de Lotto Soudal Ladies. “We gaan Cameron niet voor de leeuwen gooien”, aldus Danny Schoonbaert. “Tijdens de eerste maanden van het seizoen zal ze ook aan geen grote koersen deelnemen, ze zal enkel kermiskoersen rijden. Ze heeft immers nog veel te leren. We zorgen voor een omkadering waarin ze de knepen van het wielervak verder kan aanleren en zal ook begeleid worden door een eigen trainer. Afhankelijk van de progressie die ze maakt, zullen we haar op termijn selecteren voor de UCI-koersen. Maar daar is geen haast mee gemoeid.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie