Huidige bestuursploeg kan verder werken

Open Vld-VOG, CD&V en S.PA blijven aan de macht, Dierick burgemeester

Open Vld-VOG, CD&V en S.PA blijven aan de macht, Dierick burgemeester

Foto: lvh

Gavere - De huidige coalitie tussen Open Vld-VOG, CD&V en S.PA blijft de komende zes jaar aan de macht. Groen werd uitgenodigd om mee te onderhandelen over een verruiming van die nipte meerderheid, maar beraadt zich voorlopig over die keuze.

Open Vld-VOG bleef nipt de grootste partij in Gavere met 36,6 %, oppositiekartel Gavere Durft/N-VA had een goede twee procent van de stemmen minder. De liberalen onder leiding van burgemeester Denis Dierick (Open Vld-VOG) konden de kleinere partijen CD&V (11,2 %) en S.PA (7,4 %) gisteravond tijdens de verkiezingsshow van MEGAMOK in zaal Racing overtuigen om met hen het beleid verder te zetten. 

Denis Dierick was koploper in de voorkeursstemmen en blijft dus ook de sjerp dragen in het Prinsdom aan de Schelde. "Ik ben blij dat we kunnen verder werken zonder tijdsverlies", klinkt het bij de burgemeester, die zijn eerste volledige legislatuur aanvat in 2019. 

Groen werd naar eigen zeggen uitgenodigd om mee te onderhandelen over een verruiming van die nipte meerderheid. "We beraden ons daarover. Op de verkiezingsavond hebben we al publiek duidelijk gemaakt dat wij hoe dan ook vasthouden aan de breekpunten van ons beleidsprogramma: behoud van open ruimte, geen woonuitbreidingsgebieden aansnijden en dus geen Ommegang-verkaveling! Dit is onze voorafgaande voorwaarde om enige onderhandeling aan te vatten."

 
 
 
 
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio