Veel bekende gezichten in het nieuwe Tiense schepencollege

Tienen -

Het nieuwe schepencollege in Tienen is bekend, met heel wat bekende koppen. Enkel Paul De Cort en Jan Debroeck vervangen Jos Mombaers.

De huidige coalitie in de suikerstad houdt stand, sterker nog, ze verovert nog enkele zetels. Het was vooral CD&V onder leiding van Katrien Partyka die het bijzonder goed deed. Het is de eerste keer dat de christendemocraten de grootste worden. Zondagnacht werd het ijzer gesmeed terwijl het nog heet was. Er zijn heel wat bekende gezichten te bespeuren in het nieuwe schepencollege. Enkel uittredend schepen van Ruimtelijke ordening, Jos Mombaers, verhuist naar de oppositiebanken.

Logischerwijs wordt Katrien Partyka burgemeester, waarmee ze onder meer bevoegd is voor veiligheid, handhaving en strategisch beleid. De nummer 2 op de CD&V-lijst, Wim Bergé krijgt het volledige pakket ‘vrije tijd’ met bijvoorbeeld sport en cultuur. Open VLD levert twee schepenen af. Bram Delvaux, die in de vorige legislatuur nog OCMW-voorzitter was, krijgt het pakker wonen en financiën toegewezen. Ervaren rot Eddy Poffé ruilt openbare werken dan weer in voor het pakket ‘werk’, dat onder andere economie en handel herbergt. N-VA kan rekenen op twee schepenen. Ine Tombeur neemt het pakket ‘mensen’ met het OCMW en integratiebeleid onder haar hoede. Gijsbrecht Huts, met zijn 26 jaar nog steeds de jongste schepen zal zich ontfermen over interne en externe dienstverlening. De laatste coalitiepartner Groen zal anderhalve schepen afvaardigen. Tom Roovers wordt bevoegd voor infrastructuur, waaronder bijvoorbeeld openbare werken valt. Partijgenoot Paul De Cort is een nieuw gezicht in het schepencollege en krijgt de duurzaamheidsportefeuille met onder andere mobiliteit. Halverwege zal hij afgelost worden door Jan Debroeck van CD&V.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio